Ziņas

Bērns automašīnā - ļoti svarīgi, kā uzvedas šoferis pie stūres

Bērna drošība automašīnā
Padomi auto vadīšanā
Sadarbībā ar Auto Ziņas

Drošas braukšanas skolas (DBS) direktors Jānis Vanks: Viena lieta ir bērna pareiza novietošana automašīnā, bet otra - kā uzvedas šoferis pie stūres. 

Straujākiem prātiem ieteicams pārskatīt savas braukšanas manieres, jo mazuļi pirmajos dzīves mēnešos nav gatavi pat vieglām pārslodzēm.

Galva ir smagākā ķermeņa daļa, un organisms nav tik spēcīgs, lai pretotos pārslodzēm. Runa nav pat par avārijām, bet par straujiem manevriem un bremzēšanām, kur bērns var gūt traumas. 

Arī bērniem augot jāņem vērā, ka tie neskatās uz ceļu, tāpēc nebūs gatavi negaidītai situācijai. Bērns nelasa ceļu uz priekšu. Blakussēdētājs var sagrupēties vai pieturēties, bērns parasti spēlējas vai dara ko citu. Viņš negaida to brīdi, kad bremzēs. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.