Ziņas

Nissan prezentējis trešās paaudzes Qashqai krosoveru

Populārais krosovers trešajā paaudzē
Jauna elektromotora piedziņas sistēma
Vieglāka un stingrāka virsbūve

Trešās paaudzes modelis iepazīstina ar alianses jauno CMF-C platformu. Inženieru mērķis bija saglabāt pašreizējās Qashqai proporcijas. 

Īpaši augstas stiprības tērauda lietojumu (UHSS) izmantošana jaunā Qashqai struktūrā ir palielinājusies par 50%. Tas veicina vieglāku kopējo virsbūvi, kas ir par 41% izturīgāka nekā iepriekšējai automobiļa versijai.

Tāpat ir pieliktas pūles arī automobiļa svara samazināšanā. Pat bagāžas nodalījuma durvis tagad ir izgatavotas no kompozītmateriāla, kas vien ļauj ietaupīt 2,6 kg. Priekšējās un aizmugurējās sānu durvis, priekšējie spārni un pārsegs tagad ir izgatavoti no alumīnija, kas ļauj ietaupīt 21 kg.

Jaunais Qashqai būs pieejams ar 1,3 l benzīna dzinēju, kas ieguvis daļēju 12 V hibrīda sistēmu. Tas tiks piedāvāts ar divām jaudas iespējām – 138 ZS ar manuālo pārnesumkārbu un priekšpiedziņu un 156 ZS ar jaunu Xtronic pārnesumkārbu un priekšējo vai visu riteņu piedziņu.

Tāpat būs pieejama novatoriskā e-POWER elektromotora piedziņas sistēma, radot sajūtu, kāda ir braucot ar elektroautomobiļiem, bez bažām par nobraucamo attālumu. e-Power sistēmā benzīna dzinējs nav savienots ar riteņiem; tas vienkārši uzlādē akumulatoru, un atšķirībā no 100% elektroautomobiļiem strāvas avots ir dzinējs, nevis tikai akumulators. Detalizētāku informācija par e-Power modifikāciju ražotājs sola publiskot vēlāk.

Tāpat kā priekšgājējus, arī jauno Qashqai izstrādājusi Nissan Design Europe darba grupa, kas strādā Londonā, Lielbritānijā, un inženiertehnisko darbu vadīja Nissan tehniskais centrs Eiropā, kas atrodas Kranfīldā, Bedfordšīrā (Lielbritānijā).

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.