Ziņas

Porsche pasaules pirmizrādē prezentē jauno Taycan Cross Turismo

Praktiskāka Taycan versija
2,9 sekunžu paātrinājums līdz 100 km/h
Taycan Cross Turismo sākumcena - 94 380 eiro

Pasaules pirmizrāde notika Studio Minhenes izstāžu kompleksā - studijā, kas sapludina filmu pasauli un realitāti.

Vizuāli Taycan Cross Turismo atgādina ražotāja 2018.gadā Ženēvas auto izstādē prezentēto Mission E Cross Turismo. Bezceļu dizaina pakotnē Cross Turismo aprīkots ar īpašiem sargiem priekšējo un aizmugurējo bamperu stūros un sliekšņu galos, aizsargājot virsbūvi pret akmeņiem.

Tāpat kā Taycan sedanu, arī Taycan Cross Turismo darbina inovatīva elektriskā piedziņa ar 800 voltu arhitektūru. Jaunā augsto tehnoloģiju šasija ar visu riteņu piedziņu un adaptīvā pneimatiskā balstiekārta radīta bezkompromisa dinamikai arī bezceļu apstākļos.

 

Cross Turismo kabīne aizmugurē sēdošo pasažieru daļā ir palielināta par 47 milimetriem, lai pasažieriem būtu vairāk vietas. Savukārt aiz lielajām aizmugures durvīm paslēptā bagāžas nodalījuma ietilpība pārsniedz 1200 litrus.

Pilns Cross Turismo klāsta piedāvājums jau no tirdzniecības sākšanas brīža

Četras Taycan Cross Turismo versijas pieejamas uzreiz jau no tirdzniecības sākšanas brīža, 2021. gada vasarā. Standarta aprīkojumā jau ir uzstādīta Performance Battery Plus ar kopējo ietilpību 93,4 kWh, augsto tehnoloģiju šasija ar visu riteņu piedziņu un adaptīvā pneimatiskā balstiekārta. Standarta aprīkojumā pieejams arī Gravel režīms, kas palielina jaunā modeļa ilgtspēju braukšanai pa nelīdzeniem ceļiem. Izvēles Off-Road dizaina pakotne palielina automobiļa augstumu pat par 30 mm. Tas nozīmē, ka ar Cross Turismo var braukt arī pa sarežģītu bezceļu apvidu.

 

Taycan Turbo S Cross Turismo ir jaudīgākā Taycan Cross Turismo versija. Izmantojot Launch control funkciju, tā attīsta ar 460 kW (625 ZS) un 560 kW (761 ZS) jaudu, bet līdz 100 km/h paātrinās 2,9 sekundēs. Savukārt maksimālais ātrums ir 250 km/h un nobraukšanas distance ar vienu uzlādi (WLTP ciklā) ir 388 - 419 km.

Sportiski aksesuāri: jauni aizmugurējie velosipēdu turētāji un Porsche elektriskie velosipēdi

Īpaši Taycan Cross Turismo modelim Porsche radījis aizmugurē piestiprināmu velosipēdu turētāju, kas piemērots dažādiem velosipēdiem. Tas ļauj transportēt līdz pat trīs velosipēdiem, nosakot jaunus standartus attiecībā uz ergonomiku un vadāmību. Vienlaikus auto bagāžas nodalījuma vāku var atvērt pat tad, ja turētājā ir velosipēdi.



Porsche arī vienlaicīgi prezentēja divus augstas kvalitātes elektriskos velosipēdus – eBike Sport un eBike Cross. Ar to mūsdienīgo dizainu, jaudīgo un ilgtspējīgo piedziņas tehnoloģiju šie velosipēdi ideāli saskan ar Taycan Cross Turismo.

Taycan Cross Turismo tirgū nonāks vasarā. Cenas Latvijā no 94.380,00 eiro (ieskaitot PVN).

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!