Ziņas

Porsche Taycan Cross Turismo bezceļu braukšanas testos

Vēl praktiskāks Taycan
Testos mēroti 998 361 kilometri
Elektrisks un daudzpusīgs

Lielākais izaicinājums Porsche dizaineru komandai bija apvienot auto zīmolam raksturīgo sportiskumu ar bezceļu braukšanu. Jaunajam modelim piemīt visas Taycan sedana spēcīgākās īpašības, tostarp izcila veiktspēja un gara nobraukšanas distance ar vienu uzlādi. Savukārt šasijai ar četru riteņu piedziņu un pneimatisko piekari iespējams regulēt augstumu.

Tāpat aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir krietni vairāk vietas un bagāžas nodalījumam ir lielāka ietilpība. Interjers un tā aprīkojums ticis optimizēts līdz pēdējai detaļai. Interesanti, ka maketam jeb interjera fiziskai reprezentācijai un aprīkojuma funkcionalitātei bijušas nepieciešamas vien 650 dizaina un koordinācijas stundu, kā arī 1500 izstrādes stundu.



Porsche izstrādātais un šim modelim paredzētais aizmugurē piestiprināmais riteņu turētājs arī pakļauts bargai testēšanas programmai ar izmēģinājumiem pa nelīdzenu ceļu un ar dinamisku braukšanu. Tas nosaka jaunus standartus attiecībā uz vadāmību, ergonomiku, braukšanas drošību un stabilitāti. Uz tā platajām sliedēm iespējams transportēt vairākus elektriskos velosipēdus.

Cross Turismo veidots tā, lai tas uzrādītu izcilu sniegumu sacīkšu trasē, turklāt spēkratam jāspēj pārvarēt nogāzes, dubļus un grants segumus. Šie apstākļi tika simulēti „Izturības testēšanas poligonā” Veisahas Attīstības centrā.


Cross Turismo ticis pārbaudīts arī neierastās vietās Francijas dienvidos un Pirenejos. Poligoni Veisahas Attīstības centrā piedāvājuši papildu bezceļa izaicinājumus netālu no Āfrikas tā dēvētajā Safari trasē. Kopumā Cross Turismo pārbaudījumos apbraucis zemeslodi teju 25 reizes, ja to mērītu ap ekvatoru, mērojot 998 361 kilometru.

Plaša testēšana tiek veikta arī laboratorijās un īpašos pārbaudījumu stendos. Tā ietver aerodinamikas dizaina izstrādi un apstiprināšanu, tādēļ Cross Turismo pārcietis vētru vēja tunelī aptuveni 325 stundas. Taycan izstrādes procesā auto kopumā tur pavadījis jau 1500 stundu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!