Ziņas

CUPRA – zīmols, kas bruģē jaunu ceļu

Jauns sportisko auto zīmols
Formentor krosovers jau Latvijā
Nākotnē klāstu papildinās elektroauto modeļi

Atdalīšanās no SEAT

2018.gadā auto pasaulē izskanēja jauns, taču vienlaikus arī pazīstams vārds: CUPRA. Līdz šim zināmā Volkswagen grupas zīmola SEAT ātrāko un sportiskāko modeļu līnija kļuva par atsevišķu, neatkarīgu automašīnu zīmolu, kas iemieso mūsdienu interpretāciju par to, kādai jābūt augstas veiktspējas automašīnai – ikoniskai un spēcīgai, bet ērtai ikdienas lietošanā. Sākumā CUPRA logotips rotāja Ateca modeli, kas, lai arī veidots uz SEAT modeļa bāzes, tika izdalīts kā atsevišķs CUPRA zīmola modelis.

Mainījās ne tikai nosaukums un logotips, bet arī automašīnas tehniskais izpildījums un raksturs. 300 Zs jauda kombinācijā ar pilnpiedziņas sistēmu, dinamisku balstiekārtas vadāmību un progresīvo stūres iekārtu padarīja automašīnu par ļoti ātru un izcili vadāmu krosoveru, kas garantēja neaizmirstamu braukšanas piedzīvojumu.

Nepilnu divu gadu laikā CUPRA Ateca sportiskais krosovers kļuva par 15 000 autovadītāju izvēli. Šie panākumi motivēja turpināt iesākto ceļu, lai radītu jaunus un iekārojamus CUPRA zīmola modeļus.

CUPRA Formentor – unikāls kupejas stila krosovers

CUPRA zīmolam, radot Formentor, bija skaidrs mērķis – izveidot unikālu un iekārojamu modeli, kas iekarotu autovadītāju sirdis ar izaicinošu ārieni, lielu jaudu un perfektu vadāmību.

Dizaineriem Formentor radīšanā tika dota pilnīga brīvība, kā rezultātā tika radīts kupejas silueta krosovers, kurā viscaur akcentēts CUPRA zīmola sportiskais un izaicinošais DNS.

Šķautņainie priekšējie lukturi, platais radiatora režģis un stingrās līnijas ļauj Formentor iekļauties CUPRA modeļu gammā, taču, pateicoties sportiskajam kupejas tipa siluetam, tas atšķiras – ir unikāls un pamanāms. Īpašais akcents – aizmugurējās gaismas, kas sniedzas visā automašīnas platumā.

Formentor liek sirdij pukstēt straujāk – jaudīgākā VZ versija ar 2.0 TSI dzinēju nodrošina 310 zirgspēku jaudu un 400 Nm griezes momentu, kas kombinācijā ar DSG automātisko pārnesumkārbu un 4Drive pilnpiedziņas sistēmu 0 –100 km/h ātrumu ļauj sasniegt vien 4.9 sekundēs.

Jau šī gada pavasarī tiks iepriecināti arī tie klienti, kuri ilgojas pēc dinamikas, taču vienlaikus domā par vides saudzēšanu. Šim nolūkam radīts CUPRA Formentor e-HYBRID spraudņa tipa hibrīds, kura kopējā jauda sasniegs 245 zirgspēkus un nodrošinās 400 Nm griezes momentu. Ar elektroenerģiju vien automašīna spēs nobraukt līdz pat 60km (WLTP ciklā).

Formentor unikālo sportiskumu akcentē arī tā aprīkojumā esošā dinamiskā balstiekārtas vadība (DCC) un progresīvā stūres iekārta. Turklāt, Formentor vadītājs var izvēlēties papildu individuālos braukšanas režīmus, kuru parametrus iespējams pilnībā pielāgot pēc individuālām vēlmēm. CUPRA Formentor jau ir pieejams Latvijā un tā cena sākas no 28 900 eiro.

CUPRA Leon – augstas veiktspējas hečbeks un universālis

Jau pavisam drīz piedāvājumā Latvijā nonāks arī ikoniskais piecu durvju hečbeks CUPRA Leon, kā arī universālis CUPRA Leon Sportstourer, kas papildinās zīmola piedāvāto modeļu klāstu, neatstājot vietu kompromisiem attiecībā uz veiktspēju, komfortu vai praktiskumu.

Dzinēju klāstā būs atrodami 2.0 TSI benzīna dzinēji ar 245, 300 un 310 zirgspēku jaudu. Jaudīgākā 310 zirgspēku versija tiks piedāvāta kombinācijā ar 4Drive pilnpiedziņas sistēmu, kas 0–100 km/h ātrumu ļaus sasniegt 4.9 sekundēs.

Un visbeidzot, apvienojot izcilu dinamiku ar iespēju mazināt ietekmi vidi, abiem virsbūves tipiem tiks piedāvāts arī e-HYBRID spraudņa tipa hibrīdzinējs ar 245 zirgspēku jaudu. Ar elektroenerģiju vien e-HYBRID modeļi spēs nobraukt līdz pat 60km (WLTP ciklā).

CUPRA nākamais solis – elektroauto apvienojums ar sportiskumu

CUPRA netaisās iet nopakaļus, gluži pretēji – rāda ceļu nākotnē. 

To pierāda el-Born modelis, kura debija paredzēta jau šogad. CUPRA el-Born darbosies pilnībā ar elektroenerģiju, vienlaicīgi nodrošinot no zīmola sagaidīto braukšanas azartu. Izmantojot tikai elektroenerģiju, šis sportiskais elektroautomobilis ar pilnībā uzlādētu akumulatoru spēs nobraukt līdz pat 500 km(WLTP ciklā).

Izmantojot ātro līdzstrāvas uzlādi, pilnībā izlādējušos akumulatoru 30 minūtēs būs iespējams uzlādēt 260 km garam braucienam. Līdzās sportiskajai ārienei, arī elektroauto interjerā tiks uzsvērts tā sportiskums. Apdarē tiks izmantoti augstvērtīgi materiāli, kas tiks savienoti ar sportiski orientētu salona izkārtojumu – tas nozīmē, ka autovadītāji iegūs tieši to, ko gaidījuši.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Seat Leon hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunākais SEAT Leon ir ļoti daudzpusīgs auto. Ja meklējat aizraujošu un ietilpīgu hečbeku ar bagātīgu aprīkojumu, Leon būs viena no pirmajām izvēlēm.

Lietota auto tests