Ziņas

Toyota prezentēs jaunu elektrisko SUV modeli

Jauns elektroauto no Toyota
Tiks izmantota jaunā e-TNGA platforma
Prezentācija tuvāko mēnešu laikā

Detalizētāka informācija tiks publicēta tuvāko mēnešu laikā. Šobrīd kompānija atklājusi tikai stilizētu automobiļa siluetu un informāciju par jauno elektromobiļu platformu.

Parādītais automobiļa prototips, kuram gan vēl nav dots nosaukums, ir izstrādāts uz Toyota jaunās e-TNGA platformas. Pateicoties rūpīgi pārdomātajai uzbūvei, jaunā platforma ir ļoti daudzpusīga un viegli pielāgojama dažādu automobiļu tipiem.

Jaunās platformas arhitektūras princips ir, ka virkne galveno elementu tai ir fiksēti, bet daži – maināmi. Šī pieeja ļauj variēt ar topošā automobiļa platumu, garumu, riteņu garenbāzi un augstumu. e-TNGA paredz gan priekšējo, gan aizmugurējo, gan arī visu riteņu piedziņas konfigurāciju, kā arī dažādas kapacitātes akumulatora komplekta un elektromotora uzstādīšanu, kas būtu pielāgojams dažādiem automobiļu tipiem.

Pielietojot šādu daudzpusīgo pieeju, dažādu produkta variantu izstrādes laiks tiek krietni samazināts un atsevišķi modeļi var tikt izstrādāti paralēli.

Pirmais modelis uz e-TNGA bāzes jau ir izstrādāts un tiek gatavots ražošanai. Tā montāža notiks Toyota nulles emisijas automobiļu (ZEV) rūpnīcā Japānā.

“Toyota drīzumā spers nākamo soli gaidāmās elektromobiļu saimes laišanai klajā, visupirms tuvāko mēnešu laikā prezentējot jauno vidējā izmēra SUV. e-TNGA tehnoloģijas daudzpusība un elastība ļaus mums izstrādāt un radīt automobiļus, kuri ir ne tikai simtprocentīgi elektriski, bet arī skaisti dizainā un aizraujoši braukšanā,” komentē Koji Tojošima (Koji Toyoshima), “Toyota Motor Corporation” un “ZEV Factory” priekšsēdētāja vietnieks.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.