Ziņas

Baidoties par riskiem uz ceļa, arvien vairāk autovadītāju izvēlas KASKO

Kasko apdrošināšana
Polises izvēles kritēriji
Kam jāpievērš uzmanība?

Arvien vairāk autovadītāju izvēlas iegādāties arī KASKO apdrošināšanu, liecina Swedbank veiktā aptauja. Šogad 68% autovadītāju ir iegādājušies KASKO apdrošināšanu (2016.gadā – 61%), un par galveno iemeslu tam min biežo pārvietošanos ar automašīnu un attiecīgi nepieciešamību nodrošināties pret dažādiem ar to saistītiem riskiem. Šī ir galvenā motivācija katram otrajam autovadītājam.

Vēl trešdaļa (29%) autovadītāju atzīmē, ka KASKO apdrošināšana ir obligāta prasība no līzinga/ auto kredītdevēja, savukārt teju tikpat daudzi (28%) uzskata, ka negadījumi ar auto notiek ļoti bieži, tāpēc ir svarīgi savlaicīgi parūpēties par finansiālo drošību. Katrs ceturtais (26%) auto braucējs atzīst, ka viņam nav brīvu finansiālo līdzekļu lielākiem auto remonta izdevumiem, bet katrs desmitais (13%) jau ir bijis iepriekš iesaistīts ceļu satiksmes negadījumā, un ir guvis mācību, tāpēc izvēlas KASKO apdrošināšanu.

Aptaujas dati atklāj, ka katrs piektais autovadītājs (21%) nebūtu gatavs segt auto nodarītos zaudējumus no personīgajiem līdzekļiem, ja rastos šāda nepieciešamība. Savukārt tie, kuri censtos apmaksāt zaudējumus no saviem līdzekļiem, visbiežāk (28%) norāda, ka varētu atļauties apmaksāt remontu, kas nepārsniedz 250 eiro.

Pēc kādiem kritērijiem izvēlas KASKO apdrošinātāju un kam būtu jāpievērš uzmanība?

Visbiežāk autovadītāji izvēlas KASKO apdrošināšanu, vadoties pēc zemākās piedāvātās polises cenas (63%). Tāpat cilvēki izvērtē arī pašriska apmēru (38%), iepriekšējo pieredzi ar apdrošinātāju (35%), tā reputāciju (35%) vai ātru atlīdzības saņemšanu (35%).

Taču izvēloties KASKO apdrošināšanu, svarīgi neuzķerties tikai uz zemāko cenu, jo nereti tā var nozīmēt dažādus izņēmumus, līdz ar ko negadījuma rezultātā radušos zaudējumus var nākties segt pašam. Tāpēc pirms līguma slēgšanas ir būtiski pārliecināties par apdrošinātajiem riskiem, izņēmumiem, pašriska apmēru, apdrošinājuma summas limitiem un citiem svarīgiem līguma punktiem. Veltot pārdesmit minūtes apdrošināšanas nosacījumu izvērtēšanai, varēsiet būt pārliecinātāki par savu izvēli un iegūt lielāku finansiālo drošību.   

10 lietas, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties KASKO apdrošināšanu:

  • Kādi riski tiek apdrošināti?
  • Kā tiks atlīdzināti zaudējumi, ja auto tiks nozags vai to nevarēs atjaunot? Kura no vērtībām tiks atlīdzināta – polisē norādītā vai tirgus vērtība?
  • Vai tiek noteikti ierobežojumi attiecībā uz autovadītāja vecumu un/vai stāžu?
  • Kādos gadījumos apdrošināšanas atlīdzība var tik samazināta vai atteikta?
  • Vai pašrisks mainās atkarībā no pieteikto apdrošināšanas gadījumu skaita?
  • Vai apdrošināšanas polises cenā ir iekļauta arī papildaprīkojuma, piemēram, disku, bērnu sēdeklīšu, velosipēdu turētāju u.t.t., apdrošināšana?
  • Cik nāksies piemaksāt, ja polise tiks apmaksāta pa daļām?
  • Vai tiek nodrošināta kvalitatīva automašīnas atjaunošana pēc negadījuma (apdrošinātāji piedāvā kvalitatīvāko, nevis lētāko servisu)?
  • Cik ātri tiek pieņemts lēmums par atlīdzības izmaksu?
  • Vai tehniskai palīdzībai uz ceļa nav noteikti limita ierobežojumi?

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.