Ziņas

BMW prezentē elektrisko iX SUV

Otrais BMW elektroauto
500 ZS jauda
Tirgū nākamgad

BMW prezentējis zīmola tehnoloģisko flagmani – elektrisko iX apvidus auto. Sagaidāms, ka tirdzniecībā tas nonāks jau nākamgad.

Piecvietīgais SUV ieguvis divus elektromotorus, kas attīsta 500 ZS jaudu. Pilnpiedziņas apvidnieks 100 km/h sasniedz mazāk nekā piecās sekundēs, bet maksimālais ātrums būs 200 km/h. Bavārijas zīmols ziņo, ka litija jona akumulatora ietilpība ir vairāk nekā 100 kWh, kas ar vienu uzlādi ļautu mērot vairāk nekā 600 km. 

Ja ir pieejama 200 kW uzlāde, 10 minūtēs iX akumulatoru var “uzpildīt” 120 km braucienam. Lai sasniegtu 80% uzlādes līmeni nepieciešamas 40 minūtes. Izmantojot 11 kW uzlādi, 11 stundās būs iespējams uzlādēt no 10 līdz 80%.  

Virsbūves izmēra ziņa iX līdzinās X5, taču salona ietilpība būs pietuvināta apjomīgajam X7. Būdams moderns elektroauto, tas ieguvis durvju logu stiklus bez rāmja, no virsbūves izbīdāmus durvju rokturus, kā arī iespaidīga izmēra bagāžas nodalījuma vāku. Aiz tā slēpjas aptuveni 650 litru bagāžas telpa. Tiek ziņots, ka trešā sēdekļu rinda iX nebūs pieejama, jo X5 modelī tā nav bijusi pietiekami pieprasīta – šo ekstru izvēlējušies mazāk nekā 3% no pircējiem.

Priekšējās radiatora restēs iestrādātas gan kameras, gan sensori dažādiem drošības sistēmu asistentiem.

Pircēji varēs izvēlēties gan standarta, gan M Sport aprīkojuma versijas. Pēdējā no tām iegūs agresīvāka dizaina bamperus un citus sportiskos uzlabojumus.

iX ir otrais BMW elektroauto, pievienojoties esošajam i3. Tā galvenie konkurenti būs Audi e-tron quattro un Mercedes-Benz EQC.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.