Ziņas

Ielās pamanīts paaugstināts Porsche 991

Porsche 991 ar paaugstinātu klīrensu
Motorsporta leģendas atgriešanās
Varētu būt pieejams ierobežotā skaitā

Testu sesijā manīts Porsche 911 ar neierasti augstu klīrensu. Tas varētu norādīt uz to, ka vācu zīmols gatavo “Safari” rallija stila modeli, kura motorsporta saknes meklējamas 70. gados.

Spiegu pamanītais prototips ir standarta Porsche 992 paaudzes modelis, kuram pamatīgi paaugstināts virsbūves klīrenss, bet riteņu arkās redzams  kas līdzīgs putupolistirola materiālam.

Dažkārt līdzīgi putupolistirola materiāli tiek izmantoti gadījumos, kad autoražotājs vēlas turēt slepenībā jaunu balstiekārtas sistēmu, piemēram, pneimatisko piekari.

Šajā gadījumā Porsche varētu maskēt lielo tukšumu riteņu arkās, kas radies klīrensa palielināšanas rezultātā. Tas varētu nozīmēt, ka izstrāde sākta krosovera stila Safari modelim, kas fanu vidū ir jau ilgi gaidīts projekts.

Šobrīd Porsche atsakās komentēt spiegu uzņemtās fotogrāfijas, taču 2018. gadā zīmola tirdzniecības vadītājs atzina, ka šāda modeļa radīšana nebūtu neiespējama.

“Padarīt 991 kupeju par SUV? Palielināt tā klīrensu? Tā ir laba ideja. Protams, tas būtu ierobežotā skaitā pieejams auto, kas paredzēts ļoti šaurai nišai,” pirms diviem gadiem atzina Porsche pārstāvis. Jau iepriekš zīmols izskatījis iespējas, kā paplašināt 911. kupeju un izstrādāt īpašas modeļa versijas.

Štutgartes zīmolam ir iespaidīga paaugstināto sporta automašīnu vēsture. 70. un 80. gadu beigās Porsche radīja rallijam piemērotu 911. kupeju, startējot 1978. gada Austrumāfrikas klasiskajā Safari rallijā. Porsche bija vienīgā komanda, kurai abas automašīnas sasniedza finišu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!