Ziņas

Jaunie BMW M3 un M4 – agresīvāki, jaudīgāki un ar pilnpiedziņu

Pirmoreiz pieejams ar pilnpiedziņu
Vairāk nekā 500 ZS
Tirgū no nākamā gada pavasara

BMW iepazīstinājis ar ilgi gaidīto jaunās paaudzes M3 sedanu un M4 kupeju. Abi piedzīvojuši radikālas pārmaiņas eksterjerā, vienlaikus tiekot arī pie nebijušiem tehniskajiem mezgliem.

Jaunais M3 kļuvis par 108 mm garāks, 26 mm platāks un 8 mm augstāks. Pārtraucot 35 gadus ilgstošo tradīciju, M3 modelis ieguvis pilnībā pārveidotu priekšējo dizainu. Atšķirībā no M340i xDrive, tas iegūs vertikāli novietotas masīvas radiatora restes, kuras vizuāli savienos valsts numura zīme.  

Jaunā režģa forma ir līdzīga 4. sērijas modelī izmantotajam risinājumam, taču šeit tiks izmantoti divi atšķirīgi elementi, nevis kopējā rāmja dizains.  Īstu revolūciju piedzīvojis arī priekšējā bampera un motora pārsega izskats, stilistiski saplūstot ar LED lukturiem, kas pieejami jau standarta aprīkojumā.  

Mercedes-AMG C63 konkurents izmanto 3,0 litru S58 motoru ar vairāk nekā 500 ZS jaudu (Competition modifikācijā). Tas ir par vairāk nekā 50 ZS, salīdzinot ar M3 priekšteci.

X3 M un X4 M modeļos izmantotais agregāts nodrošina 635 Nm griezes momentu. Maksimālais jaudas pīķis tiek sasniegts 2750 – 5500 motora apgriezienu diapazonā, bet maksimālie apgriezieni pie 7200 apgr/min atzīmes, kas ir nedaudz mazāk nekā iepriekšējās paaudzes M3.

Lielākais jaunums ir Competition versiju xDrive pilnpiedziņa ar aktīvo M diferenciāli, piedāvājot šo opciju par papildus maksu. Tāpat kā M5 sedanam, arī šeit xDrive sistēmu varēs pārslēgt no 4WD uz aizmugures piedziņas režīmu. Standarta versijām būs klasiskā aizmugures piedziņa.

M3 Competition pašmasa ir vien 1730 kg, ļaujot tam nedaudz ātrāk sasniegt 100 km/h atzīmi. 0-100 km/h spurts Competition versijai ilgst 3,9 sekundes (4,2 sekundes standarta modelim), bet maksimālais ātrums ierobežots pie 250 km/h atzīmes. To iespējams palielināt līdz 290 km/h.

Paralēli BMW strādā arī pie M3 Touring versijas, pirmo reizi pircējiem piedāvājot M3 universāla versiju. Tāpat klāstu papildinās arī M4 kabriolets un M4 Gran Coupe četrdurvju versija.

Sagaidāms, ka jaunās paaudzes modeļi tirgu sasniegs nākamā gada pavasarī, bet pilnpiedziņas versijas pievienosies vasarā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.