Ziņas

BMW līdz 2025. gadam laidīs klajā deviņus jaunus elektroauto

Deviņi jauno elektroauto modeļi
7 miljoni pārdotu vienību līdz 2030. gadam
Arī Mini iegūs elektriskos modeļus

Lai kļūtu par līderi elektroauto jomā, zīmola plānos līdz 2030. gadam ir pārdot vairāk nekā 7 miljonus spraudņa hibrīda un ar elektrību darbināmus auto. Tāpat klāstam pievienosies arī divi elektroauto no Mini arsenāla.

Šobrīd BMW Grupa pārdevusi vairāk nekā 500 000 elektrificētus BMW un Mini eksemplārus, bet līdz 2021. gadam šis skaits dubultošoties.

  • BMW i1: 1. sērijas modeļa paplašinājums. Gluži kā iX1 krosovers, arī i1 būs veidots uz FAAR platformas, konkurējot ar Volkswagen ID 3.

  • BMW iX1: Tas veidots uz trešās paaudzes X1 mazā SUV bāzes. Tā nonākšana tirgū sagaidāma 2022. gadā un paredzams, kas tas būs tiešs i3 pēctecis, pateicoties paaugstinātai sēdpozīcijai un kompaktiem virsbūves izmēriem.

  • BMW iX3: Aizmugures piedziņas SUV tirgū nonāks jau nākamgad. Tā pamatā izmantots esošais X3 krosovers un tas būs pirmais elektroauto, kas iegūs BMW piektās paaudzes elektroauto tehnoloģijas un jaunās baterijas, ko drīzumā izmantos arī citi BMW elektriskie modeļi.

  • BMW iX3: Aizmugures piedziņas SUV tirgū nonāks jau nākamgad. Tā pamatā izmantots esošais X3 krosovers un tas būs pirmais elektroauto, kas iegūs BMW piektās paaudzes elektroauto tehnoloģijas un jauno bateriju tehnoloģiju, ko drīzumā aizgūs arī citi BMW elektriskie modeļi.

  • BMW i4: Zem jaunā i4 slēpjas otrās paaudzes 4. sērijas Gran Coupe modelis un tā galvenais konkurents būs Tesla Model 3. Pircējiem būs iespēja izvēlēties dažādas jaudas modifikācijas, spēcīgākajai no tām pārsniedzot 520 zirgspēku slieksni.

  • BMW i5: Astotās paaudzes 5. sērija klajā nāks 2023. gadā, kļūstot pilnībā elektrisks. Paredzams, ka i5 tiks piedāvāts kā sedans, taču dažos tirgos būs pieejama arī universāla versija. Sāncenšu vidū – Volkswagen ID Vizzion un Mercedes-Benz EQE.

  •  BMW iX5: Šis modelis tiks ražots BMW rūpnīcā Dingolfingā. Nobraucamā distance būs aptuveni 550 km, bet ar 110 kWh baterijām kilometrāžu iespējams palielināt līdz 740 km. Plānots, ka iX5 iegūs arī trešā līmeņa autonomās braukšanas tehnoloģiju.

  • BMW i7: BMW elektroauto flagmanis tiks balstīts uz nākamās paaudzes 7. sērijas sedanu, kas tirgū nonāks 2022. gadā. Aizgūstot tehnoloģiskos risinājumus no i5 un iX5, ar vienu uzlādi tas spēs nobraukt 740 km.

  • BMW iX7: Šī modeļa ražošana pagaidām vēl nav apstiprināta, taču avoti liecina, ka projektam tiks dota zaļā gaisma. Septiņvietīgais iX5 radinieks dienasgaismu varētu ieraudzīt 2025. gadā.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.