Ziņas

Jaunais Škoda ENYAQ iV SUV, kas spēs nobraukt 510 km

Jauda līdz 225 kW
Pieeajms arī ar pilnpiedziņu
Rīgā ieradīsies septembra beigās

ENYAQ iV ieguvis pilnīgi jaunu piedziņas koncepciju, kas izmanto Volkswagen Group MED modulārā elektroauto platformas. MEB sastāv no, tā saucamās, skrituļdēļa platformas, kur akumulators ir iebūvēts automašīnas grīdā telpas taupības nolūkos. 

Ir pieejami trīs dažādu tilpumu akumulatori, piecas jaudas versijas no 109 līdz 225 kW un aizmugurējo vai visu riteņu piedziņa, pielāgojoties visdažādākajām prasībām un pielietojumam. WLTP dati norāda, ka ENYAQ spēj nobraukt līdz 510 km. Turklāt automašīna var pavilkt piekabi ar līdz pat 1 400 kg lielu svaru (8% gradients) vai 1 200 kg (12% gradients).

Sākotnēji visi Škoda ENYAQ iV modeļi būs pieejami ar aizmugures ass piedziņu un vēlāk tiem pievienosies arī pilnpiedziņas modeļi ar papildus dzinēju uz priekšējās ass.

Jaunās asistentu sistēmas iekļauj Ceļojuma asistentu, kas tagad ir papildināts ar vēl vairāk funkcijām, kā arī ar tālvadības un iemācīto parkošanos.

Papildaprīkojuma klāstā pieejama izgaismota Crystal Face - kas aprīkota ar animētu sagaidīšanas un pavadīšanas apgaismojuma funkciju - kā arī pilnībā LED Matrix priekšējiem lukturiem, kas rotā simpātisku, lielu Škoda priekšējā radiatora režģi. Pilnībā LED aizmugurējie lukturi ietver arī dinamiskus indikatorus un integrētu sagaidīšanas/pavadīšanas apgaismojumu.

Interjerā dominē gan dabiski materiāli, gan otrreiz pārstrādājami materiāli.13 collu ENYAQ iV centrālais ekrāns ir lielāks nekā jebkuram citam ŠKODA modelim.

Akumulatora uzlādi un interjera gaisa kondicionēšanu iespējams ērti un attālināti vadīt, izmantojot Škoda Connect lietotni.

Škoda ir izstrādājusi Simply Clever risinājumus, kas ir īpaši izveidotas elektroauto vajadzībām, piemēram, uzlādes vada tīrītājs, uzlādes ligzdas aizsargvāciņš un nodalījums uzlādes vadam zem bagāžas nodalījuma grīdas.

Tikai dažas nedēļas pēc Pasaules pirmizrādes, septembra beigās ENYAQ iV būs apskatāms Rīgā, Škoda dīleru centros 24. un 25. septembrī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.