Ziņas

Jūrmalā plāno maksas caurlaides ieviest visu gadu; lēmumu vēl nepieņem

Izmaiņas likumdošanā
Iebraukšana Jūrmalā
Maksas zona

Par iebraukšanu Jūrmalā jāmaksā jau kopš 1996. gada. Vasaras sezonā, kad Jūrmalu apmeklē liels skaits viesu, ar iebraukšanas maksu tiek regulēta tranzīta transporta plūsma pilsētā. Tagad situācija mainījusies - iespējams, jāmaksā būs arī citos gadalaikos, ne tikai vasarā.

Tiek ziņots, ka paredzēts veikt grozījumus saistošajos noteikumos "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā". Tas nozīmētu, ka par iebraukšanu Jūrmalā būtu jāmaksā visu gadu.

Lai arī izmaiņas bija paredzēts izskatīt pirms nedēļas, komitejas sēde tika atcelta, bet vēlākā darba kārtībā šis jautājums netika iekļauts. Pašvaldības pārstāve apgalvo, ka šis jautājums vēl tiks pētīts un diskutēts.

Pašlaik par iebraukšanu jāmaksā divi eiro, taču likumpārkāpējiem pienākas visai bargs sods. Par iebraukšanu Jūrmalas pilsētas īpaša režīma zonā bez noformētas caurlaides tiek piemērots sods 50 eiro apmērā. 

Līdzšinējā kārtība nosaka, ka iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties arī septiņu, 30 vai 90 dienu, kā arī visa caurlaižu darbības perioda caurlaides. Transportlīdzekļiem ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām caurlaide septiņām dienām maksā 10 eiro, 30 dienām - 31 eiro, 90 dienām - 55 eiro, bet visam periodam - 107 eiro. Savukārt transportlīdzekļiem ar pilnu masu virs 3,5 tonnām maksa par caurlaidi ir attiecīgi 12, 43, 110 un 213 eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.