Ziņas

Spiegu fotogrāfi pamanījuši elektriskā BMW 3. sērijas sedana testus

Elektrisks BMW 3. sērijas sedans
Izstrādā arī jauno i4 EV
2023. gadā būs 25 elektrificēti BMW modeļi

Kamuflāžā maskēto prototipu pamanījuši spiegu fotogrāfi. Elektriskā modifikācija izskatās teju identiska pašreizējās paaudzes G20 3. sērijas modelim. Vienīgās pazīmes, kas norāda uz nulles emisiju auto – elektroauto testu uzlīme automašīnas sānos un aizmugurē, kā arī pavisam nedaudz pārveidotā priekšējā un aizmugurējā elektroauto virsbūves daļa. Vācijā arī spraudņa jeb plug-in hibrīdiem nepieciešams izmantot šāda tipa EV testu uzlīmes, taču izplūdes sistēmas uzgaļu trūkums pārliecinoši norāda uz elektroauto versiju.

3. sērijas modelī izmantotā CLAR arhitektūra ir paredzēta kā iekšdedzes dzinēja modifikācijām, tā arī elektriskajai versijai, tāpēc elektriskā G20 izstrāde būs krietni lētāka, nekā jauna EV sedana radīšana.

Zināms, ka paralēli elektriskajai 3. sērijai, BMW izstrādā arī vairāk nekā 520 ZS jaudīgo i4 elektroauto - tas būs Bavārijas zīmola pirmais EV sedans. Ražotājs ziņo, ka 2023. gadā zīmola klāstā būs 25 elektificēti modeļi un puse no tiem būs pilnībā elektriski.

Pagaidām nav zināma sīkāka tehniskā specifikācija, taču maz ticams, ka elektriskā 3. sērija iegūs i4 modelī izmantotos risinājumus. Sagaidāms, ka tas izmantos iX3 elektromotorus, taču arī elektriskā krosovera tehniskie dati un nobraucamais attālums vēl netiek atklāts. 2018. gadā prezentētajam iX3 konceptam bija uzstādīts vismaz 70 kWh akumulators, spējot ar vienu uzlādi veikt 400 km garu distanci.

Šobrīd nav zināms, kā BMW nodēvēs jauno modeli. Acīmredzamākā izvēle būtu “i3”, taču maz ticams, ka vācu zīmols savam galvenajam sedana flagmanim dos to pašu nosaukumu, ko jau kopš 2013. gada izmanto stilīgais i3 elektroauto.

Šī gada beigās tirgū nonāks arī jaunais iX3 elektriskais SUV, bet uz 4. sērijas Gran Coupe veidotais i4 dīlercentros nonāks 2021. gada vidū.

Šobrīd pieprasījums pēc elektroauto strauji aug, turklāt ražošanas izmaksas krītas. Šie apstākļi ļauj cerīgāk skatīties uz elektroauto attīstību jau tuvākajos gados.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.