Ziņas

Publiskotas jaunā SEAT Leon cenas - uzsākta iepriekšpārdošana

Četri aprīkojuma līmeņi
17 500 eiro sākumcena
Pirmie eksemplāri jau jūnijā

SEAT Leon ir zīmola vispārdotākais modelis, ko apliecina vairāk nekā 2,2 miljoni pārdotu automašīnu pasaulē trīs iepriekšējās paaudzēs. 

Ceturtās paaudzes  SEAT Leon kļuvis par modernāko un lielāko attīstības lēcienu veikušo modeli SEAT modeļu saimē. Uzņēmums ir investējis vairāk nekā 1,1 miljardu eiro, lai palaistu tirgū izskatīgas, dinamiskas automašīnas, kurās integrēti nākamo paaudžu digitālie risinājumi un vadītāja palīgsistēmas.

Modeļa pamatā izmantota pilnveidota MQB Evo platforma. Ar paceltiem otrās rindas sēdekļiem 5-durvju SEAT Leon nodrošina 380 litru bagāžas ietilpību (tikpat cik iepriekšējai šī modeļa versijai). Tikmēr Leon Sportstourer nodrošina 620 litru bagāžas ietilpību, kas ir par 30 litriem vairāk nekā iepriekšējai šī modeļa versijai, padarot šo modeli par vienu no ietilpīgākajiem savā klasē.

Jaunais piecdurvju SEAT Leon ir 4368 mm garš (+86 mm), 1800 mm plats (-16 mm) un 1456 augsts (-3 mm). Attālums starp asīm ir 2686 mm, kas ir par 50 mm vairāk nekā trešās paaudzes SEAT Leon.

SEAT Leon Sportstourer ir 4642 mm garš (+93 mm), 1800 plats (-16 mm) un 1 448 mm augsts (-3 mm). Attālums starp asīm ir 2686 mm, kas ir par 50 mm vairāk nekā trešās paaudzes SEAT Leon Sportstourer.

Leon būs pieejams piecu dažādu motoru versijās: benzīnmotora (TSI), dīzeļmotora (TDI), saspiestās gāzes motora (TGI), daļējā hibrīdmotora (eTSI), kā arī uzlādējamā hibrīdmotora (eHybrid).

Klienti varēs izvēlēties automašīnu ar motora jaudu no 110 ZS līdz 204 ZS. Ja ar to nebūs gana, nāksies nedaudz pagaidīt, līdz pārdošanā nonāks CUPRA Leon, ar motora jaudu līdz pat 310 ZS.

Jaunais SEAT Leon ir izstrādāts un ražots Barselonā, Martorellas rūpnīcā.

Vēl pilnīgāks standartaprīkojums

Jaunais Leon ir pirmais SEAT modelis, kuram papildus bagātīgajam komforta un drošības aprīkojumam ir arī pilnvērtīgas datu savienojumu iespējas. Pateicoties iebūvētajai eSIM kartei, auto ir pastāvīgi pieslēgts internetam, kas atvieglo navigācijas programmas atjaunošanos un automašīnas funkciju vadīšanu no viedtālruņa. Šīs sistēmas nosaukums ir SEAT Connect.

Ar sistēmas SEAT Full Link palīdzību tiek nodrošināta viedtelefona informācijas attēlošana automašīnas informācijas un izklaides sistēmā (saderība ar Apple CarPlay un Android Auto).

Jaunais SEAT Leon ir pieejams četros aprīkojumu līmeņos: Reference, Style, Xcellence un FR.

Reference

Bāzes aprīkojumā iekļauti LED priekšējie un aizmugurējie lukturi, sadursmes novēršanas brīdinājuma sistēma Front Assist ar avārijas bremzēšanas iespēju atpazīst citas automašīnas, gājējus un riteņbraucējus, tāpat par drošību gādā arī joslu noturēšanas sistēma Lane Assist ar aktīvo stūrēšanas funkciju. Reference aprīkojuma līmenī iekļauta arī automātiskā klimata kontroles iekārta Climatronic, apsildāmi priekšējie sēdekļi, ar ādu pārklāta apsildāma multifunkcionālā sporta stūre. Labāku saziņu ar pašu auto, un arī citiem, nodrošina Media System Plus ar 8,25-collu skārienjutīgu ekrānu, kā arī Bluetooth-brīvroku sistēma.

Style

Style aprīkojums papildus bagātīgajam komforta un drošības aprīkojumam piedāvā 3 zonu klimata kontroles iekārtu Climatronic, ko var regulēt arī aizmugurē sēdošie pasažieri, Park Assist sistēmu ar aktīvo stūrēšanas funkciju, kas palīdzēs viegli novietot auto stāvvietā, kā arī 16 collu vieglmetāla diskus.

Xcellence

Xcellence aprīkojuma eksterjerā - hromētas detaļas, 17 collu vieglmetāla diski un LED aizmugurējie lukturi, kas stiepjas no vienas malas līdz otrai. Interjerā - digitālais mērinstrumentu panelis, navigācijas sistēma Plus ar 10 collu skārienjutīgu ekrānu un SEAT Full Link viedtālruņa integrācija. Vēl vairāk uzlabotai drošībai – atpakaļskata kamera, adaptīvā kruīza kontrole, automātiska tālo gaismu pārslegšanas funkcija Light Assist.

FR

Pateicoties 18 collu vieglmetāla diskiem, FR dizaina bamperiem priekšā un aizmugurē, kā arī glancēti melnām sānu logu aplodām, šis auto nepaliks neievērots. Tikmēr salonā - ar perforētu ādu pārklāta sporta stūre ar ātruma pārslēgs, kā arī melna griestu apdare un ar sarkanām šuvēm izšūti sēdekļi.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Seat Leon hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunākais SEAT Leon ir ļoti daudzpusīgs auto. Ja meklējat aizraujošu un ietilpīgu hečbeku ar bagātīgu aprīkojumu, Leon būs viena no pirmajām izvēlēm.

Lietota auto tests