Ziņas

Jaunajā Kia Sorento aklās zonas uzraudzīs ar digitāla displeja palīdzību

Jaunais Kia Sorento
Moderna drošības sistēma
Augstas izšķirtspējas video instrumentu panelī

Šodien Kia atklāj precīzākas detaļas par Kia Sorento SUV iekļauto jauno aklo zonu monitora (Blind Spot View Monitor  - BVM) tehnoloģiju. Šis “otrais acu pāris” ir radīts, lai uzlabotu Sorento un citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa, samazinot “aklos punktus” automašīnas labajā un kreisajā pusē.

Sorento ir pirmais Kia transportlīdzeklis Eiropā, kurā tiek piedāvāta šī uzlabotā braukšanas atbalsta funkcija, kas ir viena no jaunā “Supervision” 12,3 collu instrumentu klastera priekšrocībām. Šī funkcija uzlabo redzamību abās pusēs,  tā ir savienota ar automašīnas pagrieziena signālu.

Šī funkcija nodrošina augstas izšķirtspējas video projekciju labajā vai kreisajā TFT-LCD instrumentu klastera pusē gadījumā, ja vadītājs vēlas mainīt braukšanas joslu, bet neredzamajā zonā atrodas cits transporta līdzeklis. “Aklā punkta” video īslaicīgi parādās vai nu uz spidometra vai tahometra displeja (vai uz hibrīdsistēmas displeja Sorento hibrīda modeļos), turpinot rādīt arī transportlīdzekļa braukšanas ātrumu. Video tiek uzņemts ar diskrētām platleņķa,  augstas izšķirtspējas kamerām, kas paslēptas abu pušu atpakaļskata spoguļu ietvaros. Kameras nodrošina plašāku redzesleņķi nekā spoguļi, sniedzot autovadītājam skaidru skatu uz citiem transportlīdzekļiem.

Kia BVM tehnoloģija tiek piedāvāta Sorento Eiropas tirgū kā daļa no funkciju paketes, kurā ietilpst arī apkārtskata monitors un parkošanās atbalsta sistēma, padarot automašīnas novietošanu stāvēšanai tik vieglu un drošu, cik vien iespējams, kā arī Bose Performance Series audio sistēma. Šis tehnoloģiju kopums  ir pieejams Eiropas tirgū nopērkamajām automašīnām, kam ir Kia aklo zonu sadursmju novēršanas atbalsta funkcija (Kia’s Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA). Šī funkcija palīdz autovadītājam izvairīties no sadursmēm, kas varētu rasties aklo zonu dēļ, “iejaucoties”, ja tiek identificēta negadījuma iespējamība.

Pilnībā digitāls instrumentu panelis

Kia “Supervision” digitālais instrumentu klasteris ir veidots tā, lai nodrošinātu autovadītāju ar pēc iespējas precīzāku informāciju. Ierastās spidometra un tahometra ciparnīcas ir aizstātas ar neuzkrītošu, augstas izšķirstpējas 1920x720 pikseļu displeju, kurā apvienotas digitālas transportlīdzekļa braukšanas ātruma un dzinēja apgriezienu skalas.

Multifunkcionālais displejs starp skalām demonstrē navigācijas instrukcijas, audio informāciju un padziļināto informāciju par braucienu, kā arī transportlīdzekļa diagnostikas brīdinājumus un pop-up paziņojumus, kas saistīti ar automašīnas drošibas un vadītāja atbalsta tehnoloģijām.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Kia Stonic

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Kia Stonic ir uz mazauto platformas veidots kompakts krosovers ar salīdzinoši labu aprīkojumu, labām braukšanas īpašībām un ilgu garantijas termiņu. Tiesa gan, tas varēja būt mazliet lētāks un praktiskāks.