Ziņas

Elektriskais Volkswagen ID Buzz kļūs par jauno Touran

Pieprasījums pēc miniveniem samazinās
ID Buzz būs netiešs Touran aizstājējs
Elektriskais ID Buzz varēs nobraukt līdz 600km

Lai arī uz septītās paaudzes Golf veidotais Touran vēl joprojām pieejams tirdzniecībā, izmēros lielākā Sharan pārdošana šogad tiks pārtraukta. Līdzīgs liktenis piemeklēs arī radniecīgo Seat Alhambra. Tiek prognozēts, ka Touran ražošana varētu turpināties vien dažus gadus, ņemot vērā Volkswagen koncentrēšanos uz pieprasīto SUV izveidi un apjomīgajām investīcijām elektriskajās automašīnās.

2000. gadu sākumā minivenu segments bija īpaši populārs, taču šobrīd pircēji krietni lielāku interesi izrāda par SUV klases modeļiem. 2004. gadā Touran sasniedza pieprasījuma pīķi, Eiropā pārdodot 191 414 eksemplārus, taču pērn šis skaitlis bija trīskārt mazāks.

Kā atzinis Volkswagen zīmola valdes loceklis Frenks Velšs, Touran ir viens no viņa iecienītākajiem modeļiem, līdzās Golf GTI. “Daži saka, ka Touran ir garlaicīgs auto, taču ģimenēm tā ir praktiska un ieguldītās naudas vērta izvēle.”

Velšs atzīmē, ka jau šobrīd minivenu vietā Volkswagen piedāvā septiņvietīgo Tiguan Allspace. Tāpat tuvākajos gados VW modeļu klāstu papildinās jaunie ID sērijas modeļi, piemēram, izstrādes procesā esošais ID Buzz, kas tiek uzskatīts par Touran aizstājēju.

“Buzz ir ietilpīgs un izskatīgs auto, apvienojot labāko no Touran. Sērijveida ražošanas modelis izskatās pat labāk nekā šobrīd prezentētais koncepts.”

Raksturojot jauno ID Buzz, valdes loceklis norāda, ka minivenu segmentam nepieciešamas pārmaiņas. “Minivenu ēra nav beigusies, taču pieprasījums pēc tiem sarūk. Šīs klases automašīnām nepieciešams labāks dizains, tāpēc jaunais ID Buzz izstaro emocijas.

ID Buzz vairakkārt ticis nodēvēts par klasiskā 1950. gada Microbus pēctecti. Jaunais modelis veidots uz elektroautomašīnām izstrādātās MEB platformas un ar vienu uzlādi spēs nobraukt līdz 600 km. Pircējiem tiks piedāvātas gan aizmugures piedziņas, gan pilnpiedziņas versijas, kas attiecīgi attīstīs aptuveni 270 un 370 ZS.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!