Ziņas

Seat atklāj jauno Leon, gaidāms arī hibrīds

Būs e-Hybrid modifikācija
Lielāks par priekšteci
Tehnoloģijas no jaunā Golf

Seat 2020. gadu iesācis ar nozīmīgiem jaunumiem, atklājot ceturtās paaudzes Leon modeli.  Līdzīgi kā nesen prezentētie Volkswagen Golf un Škoda Octavia, arī Leon izmanto Volkswagen grupas MQB platformu. 

Leon eksterjerā skaidri redzamas līdzības ar citiem saimes modeļiem - Ateca, Ibiza un Tarraco - akcentējot sportisko raksturu. Virsbūve ir par 17mm platāka un 3mm zemāka nekā priekštecim, savukārt mašīnas kopējais garums pieaudzis par 86mm. Tāpat par 50mm palielināta riteņu bāze, paplašinot brīvo vietu kājām aizmugurē sēdošajiem.

Izteiktākie dizaina jaunievedumi manāmi aizmugurē, horizontālai LED optikai vizuāli savienojot abus lukturus. Bagātīgāk aprīkotajās versijās, atslēdzot automašīnu, lukturi izgaismosies ar unikālu animāciju, līdzīgi kā tas ir Audi modeļos.



Vairākas inovācijas skārušas arī interjeru. No jaunā Golf aizgūts 10 collu skārienjūtīgais ekrāns ar žestu kontroli un svarīgākos braukšanas datus būs iespējams pārlūkot 10,25 collu digitālajā instrumentu panelī. 

Spāņu autoražotājs sarūpējis visai brangu tehnisko arsenālu. Mazākais benzīna agregāts būs 1,0 litra trīscilindru motors ar 110 ZS, kam sekos 1,5 litru dzinējs 130 un 150 ZS versijās. Tāpat būs pieejama arī 2,0 litru 190 ZS versija ar DSG automātisko transmisiju. Dīzeļdzinēju spektru pārstāvēs 2,0 litru motors 115 un 150 ZS versijās. 

Būtiskākais jaunums ir Leon e-Hybrid, kas apvieno 1,4 litru benzīna turbomotoru ar 13 kW akumulatoru un sešpakāpju DSG, attīstot nedaudz vairāk kā 200 ZS. Izmantojot elektrību, tas spēs nobraukt aptuveni 60 km garu distanci.

Arī par dinamisko Cupra Leon nebūs aizmirsts. Karstasinīgais Seat iegūs gan plug-in jeb spraudņa hibrīdu, gan pilnvērtīgu benzīna versiju.

Jaunais Leon būs pieejams hečbeka un universāla versijā, debitējot Ženēvas auto šovā šī gada martā. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Seat Leon hečbeks

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunākais SEAT Leon ir ļoti daudzpusīgs auto. Ja meklējat aizraujošu un ietilpīgu hečbeku ar bagātīgu aprīkojumu, Leon būs viena no pirmajām izvēlēm.

Lietota auto tests