Ziņas

Tesla Autopilot nenostrādā, izraisa kārtējo avāriju

Tesla Autopilot atkal nonāk uzmanības lokā
ASV dienesti sāk jau 12. pārbaudi
Avārija neuzmanības dēļ?

Šī ir jau divpadsmitā lieta, kas ASV sākta pret elektroauto ražotāju Tesla saistībā ar tā Autopilot autonomās braukšanas funkciju. Tikko, 7. decembrī Norvolkas pilsētā ASV Konektikutas štatā Tesla Model 3 ietriecās stāvošā policijas patruļmašīnā un vēl vienā auto, ko policisti bija apstājušies izpētīt. 

Tesla vadītājs skaidroja, ka aktivizējis Autopilot funkciju, lai paskatītos, kā klājas viņa sunim aizmugures sēdeklī. Par laimi, neviens incidenta necieta, bet Tesla Model 3 vadītājam tika izrakstīts sods par pārgalvīgu braukšanu un sabiedrības veselības apdraudējumu. 

Lietas apstākļu skaidrošanā savu viedokli paudis arī štata senators, norādot, ka pēc viņa domām, jaunās tehnoloģijas ir pozitīva parādība, taču tās šobrīd vēl nav gatavas tādam fenomenam, kā autonomā braukšana. Tāpat domā arī policijā.: 


Ar ko šī lieta beigsies, vēl īsti nav skaidrs, taču šķiet, ka Tesla saimnieks būs zaudētājs, jo gan autoražotājs, gan ASV Nacionālā veselības un drošības ministrija silti iesaka - izmantojot Autopilot acis no ceļa nenolaist. 

Atkāpei - skaties, kā Tesla Model 3 Performance izaicina Lamborghini: 


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!