Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2019: Porsche Taycan

Porsche Taycan ir reāls Tesla Model S konkurents
Šobrīd pārdošanā būs taycan Turbo un Turbo S
Gaidāms arī Taycan Sport Turismo

Eiropas pirmā atbilde uz Tesla Model S beidzot ir klāt – tas ir izmēru ziņā līdzīgais Porsche Taycan, pilnībā elektrisks, četrdurvju sporta auto ar līdz pat 761 ZS (ar overboost) un patiešām iespaidīgu, 1050 Nm lielu griezes momentu.

Sākotnēji šis modelis, kas nākamnedēļ tiks demonstrēts Frankfurtes auto izstādē, nonāks pārdošanā tikai divās variācijās – Turbo un Turbo S, bet mazāk jaudīgi Taycan būs nopērkami vēlāk. Savukārt nākamā gada beigās pircējiem tiks piedāvāts arī pirmais šī modeļa atvasinājums – Taycan Cross Turismo.


Pēc izskata Taycan nekļūdīgi atpazīstams kā Porsche, nevis kā elektroauto. Turklāt visas pazīmes liecina, ka arī uz autobāņa tas demonstrēs vācu sporta auto zīmola DNS, jo aprīkojumā ir  gan Porsche aktīvā balstiekārtas kontroles sistēma PASM, papildaprīkojumā arī elektromehāniskā šasijas kontroles sistēma (PDCC Sport) ar jaudas vektorēšanas sistēmu (PTV Plus). Turklāt vadītājs var izvēlēties arī kādu no vairākiem braukšanas režīmiem atbilstoši savām prasībām vai ceļa apstākļiem, kā arī izveidot pats savu režīmu, attiecīgi pielāgojot balstiekārtas, stūres un akseleratora reakciju.

Taycan Turbo ir 680 ZS, kas ļauj 0-100 km/h paātrinājumu (ar Launch Control) veikt nedaudz vairāk kā 3 sekundēs, bet Turbo S, kam ir 761 ZS, to pašu izdara par 0,4 sekundēm ātrāk.  200 km/h slieksni Turbo sasniedz 10,6 sekundēs, bet Turbo S – 9,8 sekundēs. Vienīgais mīnuss ir, ka maksimālais ātrums abām versijām ir 260 km/h, kam gan patiesībā ir nozīme tikai uz autobāņa.

Transmisijai ir divi pārnesumi – pirmais ir fokusēts uz paātrinājumu, otrais – uz enerģijas ekonomiju un jaudas rezervi. 80% no Taycan 93,4 kWh litija jonu baterijas ar tā 800 voltu arhitektūru var uzlādēt 22 minūtēs, bet 5 minūtēs to var uzpildīt, lai veiktu nepilnu 100 km attālumu, kamēr vien tu spēj atrast 270 kW lādētāju.

Porsche Taycan ar vienu uzlādi varot veikt līdz 450 km, bet Turbo S – 412 km. Cenas Latvijas tirgum mums vēl nav pieejamas, taču šobrīd pieejamā informācija liecina, ka šo modifikāciju cenas būs virs 150 tūkstošiem eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!