Ziņas

Kurš BMW M sērijas modelis ir pats labākais?

Autocar salīdzina M sērijas BMW
E30 M3, E46 M3 CSL, kā arī jaunais M2 Competition
Skaties video!

BMW M sērijas modeļu vidū ir daži no labākajiem sporta auto pasaulē, tāpēc mūsu kolēģi no What Car? partnermedija Autocar nolēma noskaidrot – kurš starp tiem ir pats labākais? Šim testam tika izraudzīti E30 M3, E46 M3 CSL, kā arī jaunais M2 Competition. Nav šaubu, ka visi trīs modeļi ir M nodaļas labāko veikumu sarakstā, kaut gan daži labprāt šajā testā redzētu arī E92 M3 GTS un 1M Coupe.

Pirmais izmēģinātais auto ir E30 M3. Tas nav pirmais BMW ar M logo, taču tas ir pats slavenākais, lai arī savulaik tika izgatavoti vien 16 202 eksemplāri. Jaudas avots tam ir četrcilindru atmosfēriskais motors, kura tilpums, atkarībā no izlaiduma gada un reģiona ir no 2,0 līdz 2,5 litriem.

Nākamais – E46 M3 CSL, kura “tirāža” ir vēl mazāka – saražoti vien 1383 eksemplāri. Tas ir par 110 kg vieglāks, nekā standarta E46 M3, turklāt sešcilindru motora jauda ir lielāka, arī tā skaņa ir vēl reibinošāka.

Pēdējais šajā testā – M2 Competition, kas ir viens no pašiem jaunākajiem M modeļiem. Jaudu tam nodrošina S55 sešcilindru motors ar divām turbīnām, tas pats, kāds atrodams iepriekšējās paaudzes M3 un M4 modeļos. Tam ir 405 ZS un 550 Nm liels griezes moments.

Visi trīs ir cienījami auto, kurus savā garāžā labprāt redzētu ne viens vien auto entuziasts. Taču kuru par labāko atzina pasaulē senākā autožurnāla eksperti? Skaties video



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.