Ziņas

Alpina šefs iebilst pret ātruma ierobežošanu uz vācu autobāņiem

Alpina šefs bažījas par ātruma ierobežojumiem
Skaidro, kāpēc avāriju būs vairāk
Autoražotāji neinvestēs balstiekārtās un riepās, ja maksimālais atļautais ātrums būs līdz 130 km/h

Alpina ir pazīstams kā autoražotājs, kura katalogā esošie modeļi ir starp ātrākajiem sedaniem pasaulē, tāpēc ir skaidrs, kāpēc kompānijas šefam Andreasam Bovenzīpenam ir bažas par iespējamo ātruma ierobežotāju ieviešanu un ātruma limitu noteikšanu uz visiem Vācijas autobāņiem.  

Alpina sedani ir kā radīti Vācijas autobāņiem, kur tie spēj traukties ar teju 300 km/h ātrumu, nezaudējot augsto komforta līmeni salonā. Alpina šefs uzskata, ka ātruma ierobežošana ietekmēs visu autoindustriju, bet jo īpaši tos, kas ražo ātrus auto. Pēc viņa teiktā, sākotnēji pārdošanas apjomi kritīsies, taču vēlāk stabilizēsies, jo vienmēr būs cilvēki, kas gribēs ātrus auto.

 

Tiesa gan, ja ikdienā to maksimālā ātruma izbaudīšanas iespējas tiks liegtas, tad ražotājiem arvien mazāk gribēsies investēt izsmalcinātu, inovatīvu balstiekārtu un augstas veiktspējas riepu izstrādē. Jo - kāda no tā ir jēga, ja drīkst braukt tikai ar 120 km/h, retoriski vaicā Alpina šefs. Viņš uzskata, ka šāds scenārijs var beigties ar avāriju skaita pieaugumu, jo ražotāji vairāk centīsies pievērst uzmanību balstiekārtu izturībai, nevis to spējām panākt vēl labāku saķeri ar ceļu.

 

Vācijā runas par ātruma ierobežojumu ieviešanu uz visiem autobāņiem klīst jau labu laiku, galvenokārt “pateicoties” Zaļo partijai, kas cīnās par tīrāku gaisu, taču nekāds lēmums vēl nav pieņemts. Jāņem vērā, ka vācu autoražotāji ir starp lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.