Ziņas

Kurus auto Latvijā visvairāk iecienījuši zagļi?

Zagtākie modeļi - Toyota, BMW un Volvo
Aprīkojuma dēļ visvairāk cieš BMW
Apdrošinātāji iesaka ņemt vērā zādzības risku

Šogad sešos mēnešos no autozagļiem visbiežāk cietuši Toyota, BMW un Volvo   īpašnieki. Latvijā 2019.gadā Toyota un BMW kopā veido 44% no nozagtajām automašīnām vecuma grupā līdz desmit gadiem. 

Piemēram, apdrošināšanas sabiedrībā BTA stāsta, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos par auto zādzībām pieteikti apdrošināšanas gadījumi pieauguši par 24% salīdzinot ar to pašu periodu 2018.gadā. Kompānijas speciālisti izskaitļojuši, ka pirmajā pusgadā zagļi īpaši iekārojuši Toyota Land Cruiser, Volvo XC60, BMW X5, Jeep Grand Cherokee, Honda CR-V, Mercedes Benz C-Klasi, pat Mitsubishi L 200 un, lai cik smieklīgi tas arī nebūtu - Toyota Yaris. 

Detaļu un aprīkojuma dēļ visbiežāk apzog BMW, nedaudz atpaliek Volvo, Mercedes Benz, bet krietni retāk detaļas zog Audi un citu marku automašīnām. Savā ziņā tas skaidrojams ar faktu, ka BMW M buferi, diski, kā arī citi M aprīkojuma elementi un "feislifta" modeļu lukturi ir ļoti pieprasīti un savu vērtību praktiski nezaudē. 

Izmaksātās atlīdzības par BMW detaļu zādzību vidēji ir par 20% lielākas nekā Volvo detaļu zādzības gadījumos. Tas izskaidrojams ar faktu, ka vienā BMW apzagšanas gadījumā nozog vairāk dažādu detaļu, bet Volvo pamatā tiek zagti tikai priekšējie lukturi un pilnpiedziņas vadības bloki.

Papildus jau ierastajām no BMW zagtajām detaļām, spoguļu stikliņiem un lukturiem, biežāk apzog BMW trešās, ceturtās un piektās sērijas modeļus, un lielākās atlīdzību summas tiek izmaksātas par auto salona detaļu zādzībām.

Joprojām raksturīgi, ka vairāk apzagtas tiek vecāka izlaiduma automašīnas, jo zagļi vēlas iegūt to detaļas. Atlīdzību pieaugums arī skaidrojams ar to, ka automašīnu rezerves daļas un remontu izmaksas kļuvušas dārgākas, turklāt atsevišķos gadījumos zaudējumu apmērs ir ievērojami lielāks tādēļ, ka nav iespējams iegādāties un nomainīt tikai vienu nozagto detaļu - nepieciešams iegādāties visu konkrēto detaļu komplektu, skaidro apdrošinātāji. 



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.