Ziņas

BMW 5.sērijas atjauninātā versija - spiegu foto

BMW testē nākamgad gaidāmo 5.sērijas feisliftu
Tradicionālās kosmētiskās izmaiņas
Plašāks aprīkojums

BMW sākuši testēt prototipus 5. sērijas feisliftam, kas gaidāms nākamā gada vidū. Lai gan uz koplietošanas ceļiem redzētie eksemplāri vēl ir labi nomaskēti, sagaidāms, ka vizuālās pārmaiņas līdzināsies tām, ko redzam jaunākās paaudzes 3. sērijā un atjauninātajā 7. sērijā.

Avoti Minhenē apgalvo, ka BMW vēlas katram modelim piešķirt savu, individuālu izskatu, tādā veidā distancējoties no, piemēram, Mercedes-Benz, kur nespeciālistam ir grūti atšķirt C-Klasi no E-Klases.

Tomēr dažas iezīmes būs kopīgas arī BMW modeļiem, to vidū – masīva radiatora reste, kas būs arī atjauninātajam 5. sērijas modelim. Kā ierasts feislifta versijām, gaidāma jauna lukturu optika un buferi – gan priekšā, gan aizmugurē.

Pārējās izmaiņas būs saistītas ar aprīkojumu un motoriem. BMW 5. sērija iegūs jaunāko, 7.0 iDrive operētājsistēmu, kas liecina par to, ka nākamā, 7.5 sistēma tiks ieviesta vien ar astotās paaudzes 5. sēriju, kas gaidāma 2023. gadā.

Šajos foto redzamais prototips aprīkots ar plug-in hibrīddzinēju, par ko liecina identifikācijas zīmes uz priekšējām durvīm un kreisajā priekšējā spārnā integrētā uzlādes rozete. Kā zināms, jau pašlaik 5. sēriju iespējams iegādāties ar hibrīddzinēju – tā ir 530e modifikācija ar četrcilindru benzīna motoru un elektromotoru, kas attīsta 250 ZS un dažus desmitus kilometru var veikt tikai ar elektrību vien.

Tomēr BMW neplāno pie tā apstāties, gatavojot 545e modifikāciju, kas apvienos ievērojami jaudīgāko 3,0 litru benzīna motoru un elektromotoru – tātad, tā būs tāda pati kā 745e, kas jau ir pārdošanā.

Vēl viens jaunievedums, kas liks palauzīt galvu mazlietotu/lietotu 5.sērijas BMW pircējiem – partikulu filtrs, kāds būs visiem BMW ar benzīna motoriem.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.