Ziņas

BMW motori būs nākamajos Jaguar Land Rover?

BMW un JLR paplašina sadarbību
Jaguar Land Rover izmantos BMW motorus
Informācija no Autocar avotiem

Nesen nodibinātā alianse starp Jaguar Land Rover un BMW turpina paplašināt sadarbības virzienus, iekļaujot tajā ne tikai elektromotorus, bet arī iekšdedzes dzinējus. To mūsu partneru medijam Autocar pavēstīja avoti uzņēmumā, kas ir lietas kursā par nesenām augsta līmeņa sarunām starp abiem autoražotājiem.

Abas kompānijas sākotnēji vienojās sadarboties elektroauto jomā, taču tagad vienojušās arī par plašāku sadarbību, kas ietver benzīna un dīzeļa dzinējus, kā arī hibrīdsistēmas, turklāt – plašam modeļu lokam.

Esot nolemts arī, ka BMW nodrošinās Jaguar Land Rover ar iekšdedzes motoriem - gan četru, gan sešu cilindru, turklāt “gan ar elektriski asistētām hibrīdfunkcijām, gan bez tām”. Šāds solis ļautu Jaguar Land Rover samazinat investīcijas benzīna un dīzeļa motoros, kā arī hibrīdtehnoloģijas, tā vietā novirzot naudu elektroauto attīstībā, sadarbojoties ar BMW.

Savukārt BMW šis darījums ir kā nodrošinājums pašreizējām investīcijām šajā jomā, kas ļauj palielināt apgrozījumu līdztekus bavāriešu autoražotāja paspārnē esošajiem zīmoliem – to vidū Mini un Rolls-Royce.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.