Ziņas

Jaunais BMW šefs ir apsēsts ar elektroauto

BMW ieceļ jaunu kompānijas bosu
Olivers Zipse aizstāj Haraldu Krīgeru
Darbu sāks augustā

Olivers Zipse, viens no galvenajiem BMW elektrifikācijas programmas virzītājiem, iecelts par kompānijas vadītāju, stājoties līdzšinējā bosa Haralda Krīgera vietā. 

Zipse, kas darbu jaunajā kabinetā sāks 16. augustā, BMW komandai pievienojās 1991. gadā kā stažieris produktu attīstības nodaļā, bet, čakli kāpjot pa karjeras kāpnēm, 24 gadus vēlāk – 2015.gadā viņš kļuva par uzņēmuma valdes locekli. 

55 gadus vecais Olivers Zipse galvenokārt nodarbojies ar tehnisko plānošanu un ražošanas stratēģiju izstrādi, taču pēdējos gados kļuvis par aktīvāko virzītājspēku BMW pārejai uz modeļu elektrifikāciju. Viņa sasniegumu vidū ir arī BMW paspārnē esošā Mini zīmola Oksfordas rūpnīcas robotizācija. 

BMW akcionāri atzinīgi novērtējuši Zipses paaugstinājumu amatā – kompānijas akciju cena līdz ar šo paziņojumu pieauga par 1,4%

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.