Ziņas

Mitsubishi Lancer Evolution 11. paaudzes modelis

Lancer Evolution XI
Kopīgi tehniskie risinājumi ar Megane RS
Pagaidām neoficiāla informācija

Kopš Mitsubishi pārtrauca ražot Lancer Evolution līdz ar 10. paaudzes modeli, japāņu autoražotāja produktu sarakstā nav automašīnu, ko varētu nosaukt par vienlīdz aizraujošām. Taču nav dūmu bez uguns un gaisā nepārtraukti virmo baumas, ka šī situācija varētu mainīties - par spīti pašreizējai kompānijas politikai.

Citējot “vārdā neminētus avotus” mūsu partnermedijs Autocar vēsta, ka Mitsubishi plāno atdzīvināt Lancer Evolution vārdu un uzbūvēt 11. paaudzes modeli. Kā Autocar žurnālistiem pavēstījis šis avots, Mitsubishi vēlas uzspodrināt savu modeļu paleti un atgriezties ielas sporta auto segmentā. Tiek minēts, ka11. paaudzes Evolution varētu tikt būvēts uz CMF-C/D F4 platformas no Renault-Nissan-Mitsubishi alianses un tehniskie risinājumi tam būtu kopīgi ar nākamās paaudzes Megane RS.

Tas nozīmē, ka jaunajam Evo zem motora pārsega būtu 2,0 litru benzīna turbodzinējs, savienots ar divsajūgu transmisiju. Hibrīddtehnoloģijas ļautu tā jaudu palielināt vismaz līdz 340 ZS (standarta versijā). Jo, ja Lancer Evolution atgriezīsies, tas būšot pieejams vairākās jaudas variācijas.

Mēs esam uzdevuši šo pašu jautājumu Mitsubishi pārstāvjiem, bet, kā jau to nav grūti izsecināt, viņu atbilde ir: “šobrīd mēs nevaram to komentēt, apstiprināt vai noliegt”.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!