Ziņas

Toyota Corolla un RAV4 iegūst 5 zvaigznes Euro NCAP testos

Jaunākie Euro NCAP drošības testi
Toyota Corolla un RAV4 vērtējums
Izcils vērtējums visās pozīcijās

Šā gada sākumā klajā nākušie Toyota Corolla un RAV4, kā jau tika prognozēts, jaunākajos un vēl stingrākajos Euro NCAP 2019. gada testos ir sasnieguši maksimālo 5 zvaigžņu automobiļa drošības novērtējumu.

Corolla un RAV4 guva izcilus rezultātus visās 4 Euro NCAP kategorijās (skatīt tabulu zemāk).

 

Pieaugušie braucēji

Bērni

Mazāk pasargātie satiksmes dalībnieki

Drošības palīgsistēmas

Corolla

95%

84%

86%

77%

RAV4

93%

87%

85%

77%

Kā izskatās triecientests ar Toyota RAV4? Skaties video!


Toyota skaidro, ka šie Corolla un RAV4 sadursmju testu rezultāti atspoguļo Toyota jaunās globālās arhitektūras platformas un virsbūves vispārējo izturību. Tajā izmantoti stratēģiski pārdomāti pastiprinājumi un augstas izturības tērauds, kuri absorbē un novada trieciena enerģiju prom no salona. 

Saskaņā ar Toyota apņemšanos padarīt moderno drošības aprīkojumu pieejamu it visiem jaunā otrās paaudzes Toyota Safety Sense ietilpst standarta aprīkojumā visos Corolla un RAV4 aprīkojuma līmeņos. Drošības komplekts ietver sadursmes novēršanas sistēmu (PCS) ar gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkciju, adaptīvo kruīza kontroli (ACC), brīdinājumu par izbraukšanu no joslas (LDA) ar stūres koriģēšanas funkciju, automātisko tālo gaismu funkciju (AHB) un ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēmu (RSA).

Corolla un RAV4 sadursmes novēršanas sistēma saņēma maksimālo novērtējumu testos nelielā ātrumā – tā spēja izvairīties no sadursmes it visos testētajos ātrumos. Arī braucot šosejas ātrumā, Toyota Safety Sense uzrādīja labu sniegumu. Tuvojoties lēnāk braucošam automobilim, automobilis izvairījās no sadursmes visos pārbaudītajos ātrumos. Tuvojoties stāvošam automobilim vai automobilim, kas samazina ātrumu, sadursme tika novērsta lielākajā daļā gadījumu, bet pārējos – tās sekas tika ievērojami samazinātas.

Arī sistēmas gājēju un riteņbraucēju noteikšanas funkcija uzrādīja labu sniegumu, jo gan dienas, gan nakts testos jebkuros apstākļos automobilis no sadursmes izvairījās. 



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.