Ziņas

BMW vairs neražos 3. sērijas GT

BMW 3. sērijas Gran Turismo beigs pastāvēšanu
Ražotājs samazina modeļu katalogu
Brīdina par draudošiem izaicinājumiem ekonomikai

BMW vadība nolēmusi pārtraukt 3. sērijas Gran Turismo (jeb GT) modeļa ražošanu. Šāda iespēja tika pieļauta jau iepriekš, taču tagad ražotājs to ir oficiāli apstiprinājis. Sanāksmē ar investoriem BMW norādīja, ka nav plānots radīt šī modeļa turpinājumu.

Vienlaikus atzīstot, ka “pieprasījums bija labs”, BMW uzsvēra, ka vēlas samazināt savas produkcijas klāstu un pilnībā atteikties no atsevišķu modeļu atvasinājumiem.

Savu lēmumu BMW skaidro ar dažādiem izaicinājumiem, ko tas saskata tuvākajā nākotnē. BMW uzsver, ka ražošana kļūst dārgāka, izejmateriāli kļūst dārgāki, valda politiskā neskaidrība un pasaules ekonomika sāk bremzēt. Bavāriešu autoražotājs tajā daļēji vaino “starptautiskos tirdzniecības karus”, kas faktiski ir mājiens Vašingtonas virzienā.   

BMW vienlaikus informe, ka līdz 2021. gadam tā katalogā būs pieci elektroauto modeļi - i3, iX3, i4, iNext un MINI Electric.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.