Ziņas

Parīzes auto izstāde: BMW 3. sērija

BMW laiž klajā jauno 3. sērijas sedanu
Jauna platforma, balstiekārta, vairāk alumīnija
Nedaudz garāks un platāks kā priekštecis

BMW laiduši klajā jaunākās paaudzes 3. sērijas sedanu, ko auto speciālistu aprindās nākotnē pazīs pēc šasijas koda G20. Ražotājs atklāj, ka jaunais modelis veidots uz pilnībā jaunas platformas, atšķirībā no līdzšinējā (F30), kas izmantoja fundamentāli uzlabotu, bet tomēr - sava priekšteča (E90) platformu.

Līdz ar to jaunais 3.sērijas BMW ieguvis ne vien jaunu balstiekārtu, bet arī virsbūvi, kurā ir vēl vairāk alumīnija komponentu. Tas ļāvis samazināt auto svaru, savukārt smaguma centrs ir par 10 mm zemāks nekā iepriekš. Tiek ziņots, ka izsvarojums starp asīm ir tuvu 50:50, kas būtu ideāla proporcija sportiskas braukšanas piekritējiem.

Toties auguši jaunā 3. sērijas modeļa izmēri: garums par 76 milimetriem (4709 mm), bet platums - par 16 milimetriem (1827 mm).

Modifikāciju klāsts šobrīd sākas ar 320i un 330i, kam zem motora pārsega ir 2,0 litru turbo motors ar 184 un 258 ZS. Dīzeļu faniem - 318d un 320d ar tāda paša tilpuma 150 un 190 ZS dīzeļmotoru, kā arī 330d ar 3,0 litru 265 ZS motoru.

Sagaidāms, ka nākamā gada laikā modifikāciju klāsts tiks paplašināts gan ar jaudīgākām, gan mazāk jaudīgām jaunā 3. sērijas BMW versijām.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.