Ziņas

Toyota nāk klajā ar Rolls-Royce līmeņa luksusa auto

Toyota Century luksusa auto
Domāts tikai Japānas tirgum
Skaties video!

Kādā senā anekdotē par vijoļmeistaru Stradivāri figurēja apgalvojums, ka parastiem cilvēkiem viņš taisīja vijoles, bet īstiem večiem - bungas. Līdzīgi var teikt par Toyota, kas savā mājas tirgū Japānā laidusi klajā šo te luksusa auto, kura nosaukums ir Century. Tas ir pirmais Toyota luksusa sedans vairāk nekā 20 gadu laikā un ar cenu, kas pārsniedz 160 tūkstošus eiro, varētu rasties labs jautājums - kāpēc tas ir Toyota, nevis Lexus?

Jautājums, kas pagaidām nav atbildēts, kļūst vēl aktuālāks, apskatot šo auto tuvāk (skat. zemāk pievienoto video). Toyota Century patiesībā izskatās gluži kā Rolls-Royce, tikai par ļoti draudzīgu cenu.

Toyota šo modeli radījusi ar domu par savas valdības amatpersonām un imperatora autoparku. Tas ietver pilnīgi visu, ko varētu gaidīt no mūsdienu luksusa auto, bet zem motora pārsega ir 5,0 litru V8 motors, kas darbojas tandēmā ar elektromotoru, kopējai hibrīdsistēmas jaudai sasniedzot 425 zirgspēkus.



Uzreiz rodas nākamais jautājums - vai, būdams Japānas sabiedrības augstākās šķiras pārstāvis, vai jakuza mafijas boss tu brauktu ar lepnu Toyota - vai tomēr izvēlētos kaut ko tādu, kas ne tikai atbilst tavam statusam komforta ziņā, bet pasvītro to ar vēl lepnāku zīmolu (Lexus?)?

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.