Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2017: Ferrari Portofino

Ferrari Portofino ar 600 ZS
Ferrari California T pēctecis
3,5 sekundes līdz 100 km/h

Ferrari lētākais modelis, kabriolets ar astoņcilindru motoru varbūt nav pats negantākais auto, kas tapis Maranello ražotnē, taču Portofino tehniskie dati neatstāj ne mazāko vietu šaubām par to, ka tas ir īstens Ferrari.

Kā zināms, ikviens četrvietīgs kabriolets ar nolaižamu cieto jumtu tradicionāli ir diezgan pasmags, tāpēc bieži vien ražotāji izvēlas audekla jumta opciju. Tomēr Ferrari ir pamanījušies padarīt Portofino par 80 kilogramiem vieglāku, salīdzinot ar šī modeļa priekšteci – California T. Tādējādi tas sver ievērojami mazāk, nekā, piemēram, BMW 430i kabriolets, turklāt tam ir divreiz vairāk jaudas.

3,9 litru tilpuma twin-turbo V8 motoram ir 600 ZS, kas ļauj Portofino veikt 0-100 km/h paātrinājumu 3,5 sekundēs, bet 0-200 km/h sprints tiek paveikts 10,8 sekundēs. Maksimālais ātrums ir virs 320 km/h. Ar šādiem tehniskajiem datiem Portofino (vismaz “uz papīra”) ir pārāks par vienu no ikoniskākajiem Ferrari turbomodeļiem – leģendāro F40. 

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ferrari F12 Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ferrari F12 ir viens no šī ražotāja lielākajiem pēdējā laika sasniegumiem. Tas nav tikai visu laiku ātrākais un jaudīgākais Ferrari, tas ir arī viens no pašiem lietojamākajiem.

Lietota auto tests