Ziņas

Vai šis kļūs par dārgāko auto pasaulē?

Sothebys izsolē nonāk Ferrari 250 GTO
Viens no 36 eksemplāriem, kas jebkad izgatavoti
Cena tiek prognozēta vismaz 45 miljonu dolāru apmērā

Vēl pirms dažiem gadiem šķita, ka 25 miljoni dolāru par automašinu ir kosmisks cipars, taču toreizējās prognozes ir apstiprinājušās - retu automašīnu cenas turpina augt. Tāpat kā mākslas darbi un antīki priekšmeti arī klasiskie auto kļuvuši par veidu kā investēt un pelnīt naudu - tā vietā lai turētu to bankās vai spekulētu ar uzņēmumu akcijām vai valūtām.

Augustā izsolē nonāks ārkārtīgi rets, 1962. gada ražojuma Ferrari 250 GTO, un pēc ekspertu prognozēm, tas tiks pārdots par vismaz 45 miljoniem dolāru. Tādējādi tas kļūs par pašu vērtīgāko auto kas jebkad nonācis publiskā tirdzniecībā.



Šis sarkanais Ferrari ir viens no tikai 36 šī modeļa eksemplāriem, kādi jebkad tikuši izgatavoti. Turklāt tam ir īpaša vēsture - 1962 gadā tas izcīnīja uzvaru Itālijas GT čempionātā un vēl deviņās autosacīkstēs - ar toreizējo, pirmo šī auto īpašnieku pie stūres. Kopš 2000 gada tas pieder amerikāņu kolekcionāram, datorprogrammu kompānijas Numerix īpašniekam Gregam Vitenam, kurš arī ar to ir piedalījies klasisko auto sacensībās.

Līdz šim pasaulē dārgākā auto tituls piederēja tāda paša modeļa Ferrari kas 2014. gadā tika pārdots par 38,1 miljoniem dolāru.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ferrari F12 Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ferrari F12 ir viens no šī ražotāja lielākajiem pēdējā laika sasniegumiem. Tas nav tikai visu laiku ātrākais un jaudīgākais Ferrari, tas ir arī viens no pašiem lietojamākajiem.

Lietota auto tests