Ziņas

Volkswagen iekļūst pamatīgā skandālā

Volkswagen pieķer ASV vides likumdošanas pārkāpumā
Manipulācijas ar četrcilindru dīzeļu emisijām
Skandāls draud ar miljardiem eiro lieliem zaudējumiem

Volkswagen pieķerti emisiju testu rezultātu viltošanā – autoražotājs atzinis, ka visā pasaulē tas varētu skart līdz pat 11 miljoniem transportlīdzekļu, tomēr uzsver, ka visi jaunie Eiropas tirgum domātie modeļi, kas atbilst EU6 emisiju normām, esot pilnībā legāli.

Šodien izdotā paziņojumā vācu autoražotājs norāda, ka skandāla centrā ir Type EA 189 četrcilindru dīzeļdzinējs. Tikai automašīnām ar šo motoru konstatētas atšķirības emisiju testa rezultātos starp ražotāja datiem un braukšanu reālā vidē.

Tiesa gan, Volkswagen atzīst, ka motora vadības programatūra, kas saistīta ar šo skandālu, esot uzstādīta arī citiem VW Grupas dīzeļmotoriem. Lai tiktu galā ar šī skandāla sekām, Volkswagen jau esot atlikuši 6,5 miljardus eiro un atbilstoši izmainījuši šī gada finansiālos mērķus.

Volkswagen grupas boss Martins Vinterkorns ir atvainojies par “pircēju un sabiedrības uzticības” pievilšanu. Tikmēr Volkswagen grupas ASV nodaļas prezidents atzinis, ka “mēs esam totāli izgāzušies. Mūsu uzņēmums ir bijis negodīgs. Šāda uzvedība nav saskaņā ar mūsu standartiem”.  

Volkswagen iekrita, kad ASV Vides Aizsardzības aģentūra atklāja, ka izmēģinot Volkswagen grupas četrcilindru dīzeļmotorus tika konstatētas elektroniskas manipulācijas, kas ir pretrunā ar ASV vides aizsardzības likumdošanu.

Uzreiz pēc paziņojuma pirmdien VW Grupas akciju cenas Frankfurtes biržā piedzīvoja smagu kritumu, liekot kompānijas vērtībai samazināties par apmēram 15 miljardiem eiro.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!