Ziņas

Frankfurtes auto izstāde 2015: Volkswagen Tiguan

Otrās paaudzes Volkswagen Tiguan
Pārdošanā gada beigās
Frankfurtes auto izstāde 2015

Septiņus gadus pēc pirmās paaudzes Tiguan ražošanas, Volkswagen prezentējis jaunākās paaudzes Tiguan modeli. Kompaktais SUV veidots uz MQB platformas, kļūstot par 60mm garāks un 33mm zemāks, savukārt tā riteņu bāze ir pastiepusies par 77mm.

Tas ļāvis iegūt arī lielāku plašumu salonā – pasažieru ceļgaliem tagad ir par 29mm vairāk brīvas vietas, bet salona ietilpība ir palielinājusies par 145 litriem. Nolaižot aizmugures sēdekļus, maksimālā ietilpība sasniedz 1655 litrus.

Tiguan būs pieejams ar VW grupas populārākajiem dzinējiem – 1,6 un 2,0 litru dīzeļdzinējiem. Sākotnēji to jauda attiecīgi būs 115 un 150 ZS, bet laika gaitā motori tiks aprīkoti ar vienu līdz divām turbīnām, sasniedzot 220 ZS jaudu.

Papildus 1,4 un 2,0 litru turbobenzīna versijām, Tiguan varēs iegādāties GTE plug-in hibrīda modifikācijā. Tehnoloģija aizgūta no Passat GTE, un kompaktajā krosoverā ar tās palīdzību varēs veikt 48 km distanci, pārtiekot tikai no elektrības, bet vidējais degvielas patēriņš būs 1,9 l/100km.

Nissan Qashqai konkurents pārdošanā nonāks šī gada beigās un būs pieejams gan priekšpiedziņas, gan pilnpiedziņas versijās.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.