Ziņas

Rinspeed Budii ir BMW i3 no nākotnes

Ekscentrisks ateljē Rinspeed projekts
Budii uz BMW i3 bāzes
Autonomā vadīšana un citas opcijas

Šī auto nosaukums ir Budii, taču faktiski tas ir BMW i3, kuru no jauna izgudrojis leģendārais Šveices dizainers, kompānijas Rinspeed dibinātājs Franks Rinderknehts.

Dizainers, mākslinieks un auto konstruktors vienā personā, Rinderknehts izsenis pazīstams ar visnotaļ ekstravagantiem projektiem un Budii ir viens no tiem. Ņemot BMW elektroauto par pamatu, viņš radījis auto, kas vēlreiz definē cilvēka un mašīnas attiecības, izmantojot jaunākos sasniegumus autonomajā auto vadīšanā.

Vispirms, Rinspeed dibinātājs ir padarījis i3 platāku un veicis citas izmaiņas, ļaujot to aprīkot ar 19 collu diskiem. Budii ir arī multifunkciju paneļu priekšā un aizmugurē, kuros integrēti pagriezienu indikatori, bremžu signāli, kā arī komunikācijas elementi, kas palīdz uzturēt kontaktus ar citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Rīks, kas redzams virs Budii, ir teleskopiskais lāzerskeneris, jeb 3D kamera, kas analizē un iegrāmato priekšā esošo ceļa segumu. Atšķirībā no BMW i3, Budii ir pneimopiekare, kas ļauj regulēt klīrensu 10cm diapazonā.  

It kā ar to būtu par maz, Rinderknehts salonā ieviesis virkni jauninājumu, to vidū robotizētu roku, kas ļauj stūrēt auto, vai arī pilnībā paslēpt šo sistēmu, kad tiek aktivizēta autonomā braukšana. Tādus sīkumus kā dažādus monitorus un elektroniski regulējamas durvis uz šī fona pat nav vērts pieminēt.

Rinspeed Budii varēs aplūkot Ženēvas auto izstādē martā. 

Skaties video!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.