Ziņas

Opel Astra GTC tagad ar 200 ZS turbomotoru

Jauns Opel Astra GTC motors
1,6 litru turbodzinējs ar 200 ZS un 300 Nm
Cena sākot no 22 006 eiro

Opel informē, ka Astra GTC tagad pieejams ar jaunākās paaudzes 200 ZS 1,6 ECOTEC tiešās iesmidzināšanas turbodzinēju.

Šis agregāts nodrošina arī Opel Cascada un Zafira Tourer modeļu piedziņu, kā arī ir uzskatāms par benzīna motoru klāsta noslēdzošo pārstāvi. Ar savu jaudu tas vēl vairāk uzsver kompaktās kupejas sportisko raksturu – par to spēcīgāka ir tikai OPC versija.

Astra GTC ar 147 kW/200 ZS 1,6 litru turbodzinēju cena ir sākot no 22 006 eiro (Baltijā ieteicamā mazumtirdzniecības cena, ieskaitot PVN).

No 0 līdz 100 km/h 7,9 sekundēs

Jaunais Opel Astra GTC ar 200 ZS 1,6 ECOTEC turbodzinēju var attīstīt 230 km/h maksimālo ātrumu, bet 0-100 km/h sasniedz 7,9 sekundēs.

Opel uzskata, ka šis motors  ir īstens jaudas iemiesojums – 300 Nm maksimālais griezes moments (ar overboost funkciju), kā arī 125 ZS jaudas attiecība pret degvielas tilpuma litru padara to par līderi savā klasē.  

Ražotājs norāda, ka kombinētajā ciklā tam nepieciešami vien 6,6 litri degvielas uz 100 kilometriem.

200 ZS Turbo noslēdz sērijveidā ražoto Astra GTC dzinēju spektru. Tā līdzinieks no dīzeļdegvielas motoru saimes ir 2,0 BiTurbo CDTI ar 143 kW/195 ZS un 400 Nm griezes momentu. Vienīgais agregāts, kas pārspēj šīs abas jaudas vienības, ir 206 kW/280 ZS OPC versijas dzinējs.

Astra GTC ar IntelliLink sistēmu

Opel IntelliLink sistēma nodrošina vienkāršu navigācijas sistēmas un pārējo funkciju pārvaldīšanu, izmantojot septiņu collu augstas izšķirtspējas krāsaino ekrānu, uz kura tiek attēlots arī skats no, pēc izvēles pieejamās, atpakaļskata videokameras.

Sistēma ietver arī balss kontroli, Bluetooth telefona savienojamību un audio failu straumēšanu. Vadošajā Navi 950 IntelliLink versijā ietilpst visas Eiropas kartes un to atjauninājumus iespējams veikt caur USB pieslēgvietu.

Tāpat vadītājs sistēmai var likt nolasīt arī ienākošās īsziņas. Jaunā Opel sistēma paralēli IntelliLink balss vadībai arīdzan atbalsta un integrē viedtālruņa balss atpazīšanas funkcijas.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.