Ziņas

Riepu svilināšana ar jaunajiem BMW M3 un M4

Jaunais BMW M3 sedans un M4 kupeja
Atgriešanās pie sešcilindru motora, bet ar lielāku jaudu
Pārdošanā pavasarī

BMW laiduši atklātībā oficiālo informāciju par jauno M3 sedanu un M4 kupeju.

Lai arī jau iepriekš netrūka informācijas par šiem modeļiem, kuriem zem pārsega slēpjas 431 ZS sešcilindru turbomotors ar 550 Nm griezes momentu, bavāriešu autoražotājam tomēr izdevās daudzus pārsteigt ar līdz šim nekur neredzētu opciju.  

Tās nosaukums ir „Smokey Burnout” un tā būs pieejama automašīnām ar papildaprīkojumā pieejamo septiņpakāpju divsajūgu DCT transmisiju.

BMW šo riepu svilināšanas funkciju raksturo kā „iespēju autovadītājam izbaudīt noteiktas pakāpes aizmugures riteņu griešanos, automašīnai atrodoties lēnā kustībā”.

Ja neskaita šo opciju, lielākās izmaiņas abiem M modeļiem ir atgriešanās pie 3,0 litru tilpuma vienrindas sešcilindru motora, tiesa gan ar divām turbīnām, kas ļauj sasniegt lielāku jaudu nekā līdzšinējās paaudzes M3 4,0 litru 420 ZS un 400 Nm V8 motoram.  

Motoru maiņa, kā arī plašāka oglekļa šķiedras komponentu izmantošana M3 sedana un M4 kupejas konstrukcijā ļāvusi samazināt abu modeļu svaru. No 0 līdz 100 km/h abi auto paātrinās 4,1 sekundē (ar DCT transmisiju) vai 4,3 sekundēs (ar manuālo pārnesumkārbu).  

Maksimālais ātrums ir ierobežots pie 250 km/h, bet to var labot līdz 280 km/h, izvēloties M Driver pakotni.

Standarta izpildījumā M3/M4 ir 18 collu riteņu diski ar 255mm platuma riepām priekšā un 275mm riepām aizmugurē.  No aprīkojuma klāsta mums interesanta šķita M Laptimer aplikācija, kas ļauj auto īpašniekiem analizēt savu braukšanas stilu (mērīt paātrinājuma laikus un tml.), savienojot to ar savu viedtālruni.

BMW informē, ka M4 kupeja tiks ražota kompānijas rūpnīcā Minhenē, bet M3 sedanu izgatavos Regensburgā, kas ir bijusi mājvieta M3 sedanu ražotnei jau kopš 1992.gada.

Pārdošanā Eiropā abi modeļi nonāks pavasarī.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

BMW X5

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Jaunais BMW X5 ir lielisks luksusa SUV. Bavārietis nav tik praktisks kā plaši zināmie konkurenti, bet tas izceļas ar vairākām citām kvalitātēm – interjera apdari, sportiskām gaitas īpašībām un lielisku multimediju sistēmu. xDrive45e ir viens no šī brīža iespaidīgākajiem plug-in hibrīdiem, demonstrējot apskaužamus efektivitātes rādītājus.