Ziņas

Opel Ampera var nopirkt Latvijā, zināma arī cena

Opel Ampera beidzot var nopirkt Latvijā
Vienīgais pārstāvis - Opel dīleris Auto Blitz
Cena, sākot no 44 870 eiro

Revolucionārais elektriskais automobilis Ampera beidzot ir oficiāli pieejams Latvijā. Tā vienīgais pārstāvis šobrīd ir Opel dīleris Auto Blitz. Ampera cena ir, sākot no 44 870 eiro.

Latvijā Opel Ampera automobilis tiek piedāvāts ar piecu gadu garantiju, kas apliecina revolucionārās e-rev (extended range electric vehicle – elektriskais transporta līdzeklis ar pagarinātu nobraucamo distanci) tehnoloģijas uzticamību.

2012. gadā Ampera dažādās valstīs (piemēram, Nīderlandē) bija visvairāk pārdotais elektriskais automobilis un tagad gatavojas panākumiem arī Latvijā un Igaunijā.

Revolucionārā tehnoloģija

Opel Ampera ir pirmais elektriskais transporta līdzeklis, kas paver iespēju ‘doties jebkur jebkurā laikā’. 16 kWh litija jonu baterija darbina 111 kW/150 ZS jaudīgo motoru. Atkarībā no braukšanas tehnikas un ceļa seguma, 40 līdz 80 km var veikt, izmantojot tikai baterijas resursus un neradot kaitīgās emisijas.

Ampera automašīnas riteņi vienmēr tiek darbināti elektriski. Distances pagarinājuma režīms aktivizējas brīdī, kad baterija ir gandrīz izlādējusies. Tad sāk strādāt 63 kW/86 ZS jaudīgais 1,4 litru benzīna motors un darbina elektrisko ģeneratoru, kas tālāk apgādā bateriju, nodrošinot iespēju veikt vairāk nekā 500 km lielu distanci.

370 Nm griezes moments paātrinājumu no nulles līdz 100 km/h Ampera modelim ļauj sasniegt aptuveni 9 sekundēs, bet automobiļa maksimālais ātrums ir 161 km/h.

Pateicoties distances pagarinājuma iespējai, Ampera vadītāji var gūt videi draudzīgas mobilitātes labumus bez uztraukuma par nobraucamo attālumu.

Ampera un Chevrolet Volt abi ir ieguvuši daudzus starptautiskus apbalvojumus, to skaitā „Pasaules Zaļais auto 2011” un „Eiropas Gada auto 2012”. Saņemtas arī atzinības saistībā ar automobiļu drošības līmeni, piemēram, maksimālais 5 zvaigžņu Euro NCAP novērtējums.

Ampera prasa īpašu pieeju

Auto Blitz vadītājs Ģirts Zemītis saka: „Ampera ir ne tikai tehnoloģisks izrāviens, šis modelis ir ekonomiski pievilcīgs produkts, ņemot vērā tā zemās ekspluatācijas izmaksas un niecīgo enerģijas patēriņu. Protams, Ampera ir adresēts tiem autobraucējiem, kuriem rūp apkārtējā vide un ekoloģisks dzīvesveids.

Esam lepni, ka Auto Blitz, būdams jaunākais Opel saimes pārstāvis Baltijā, ir spējis pierādīt savu augsto profesionalitāti Opel ražotājam un ieguvis tiesības pārstāvēt Opel Ampera elektroauto Latvijā.”

Elektroauto Ampera dīlera tiesības ir prasījušas arī būtiskus ieguldījumus. Auto Blitz, lai kļūtu par Ampera dīleri, ir ieguldījis 50000 EUR – pārdošanas un tehniskā personāla apmācībās, Ampera specifiskajā speciālā aprīkojumā un servisa instrumentos, kā arī salona iekārtojumā.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Opel Corsa

What Car? Vērtē Novērtēts ar 3 no 5

Opel Corsa ir visai prasmīgs mazais auto, taču tam nav izdevies būt izcilam kādā no jomām. Tas nav tik komfortabls kā Peugeot 208, braukšanas ziņā to pārspēj Ford Fiesta, bet labākas praktiskās īpašības nodrošina Volkswagen Polo. Par laimi, tas ir labi aprīkots un nav pārāk dārgs, ja vien neizvēlaties bagātīgākas modifikācijas.