Ziņas

Zināmas jaunā Škoda Rapid cenas Latvijā

Škoda Rapid jau nopērkams Latvijā
Kompakts sedans ar ietilpīgu bagāžnieku
Cenas sākas ar 11 740 eiro

Pie Škoda dīleriem visā Latvijā ir pieejams jaunākais Škoda modelis Rapid, kas ieņems nišu starp Fabia un izmēros lielāko Octavia.

Rapid ir pirmais Škoda modelis, kura dizains veidots, izmantojot jaunāko kompānijas dizaina valodu, ko papildina jaunā Škoda emblēma, radiatora reste ar hroma ietvaru un izteiksmīgi priekšējie lukturi.

Lai arī Škoda Rapid ir kompaktklases auto, ietilpības ziņā tas ir starp līderiem - auto bagāžas nodalījums ir ar 530 litru ietilpību. Visiem Rapid jau bāzes versijā ir ESP un pilna izmēra rezerves ritenis.

Sākotnēji Škoda Rapid Latvijā būs pieejams komplektācijā ar kādu no četriem benzīna dzinējiem vai dīzeļdzinēju. Standarta komplektācijā Rapid tiks komplektēts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu un 1,2 litru MPI benzīna dzinēju, kas attīsta 75 zirgspēku jaudu.

Lielāku jaudu Rapid saņems no diviem 1,2 litru TSI turbo dzinējiem. Viens no tiem spēj attīstīt 85 zirgspēku jaudu un, patērējot 5,1 litru degvielas uz 100 km, ir pats ekonomiskākais Rapid dzinējs, savukārt otrs attīsta 105 zirgspēku jaudu.

Jaudīgākais 1,2 TSI dzinējs pieejams ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Benzīna dzinēju gammu šobrīd noslēdz 1,4 litru TSI turbodzinējs, kas attīsta 122 zirgspēku jaudu. Tas tiek komplektēts ar septiņu pakāpju DSG automātisko pārnesumkārbu un kalnā braukšanas palīgu.

Dīzeļdzinēju gammā šobrīd ir viens 1,6 litru, 105 zirgspēku TDI CR dīzeļdzinējs, kas tiek komplektēts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu, taču 2013. gadā ražošanā nonāks jauns, 1,6 litru, 90 zirgspēku TDI CR dīzeļdzinējs, ko būs iespējams komplektēt ar septiņpakāpju DSG automātisko pārnesumkārbu.

Rapid cenas sākas no 11 740 eiro.

 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Škoda Scala

What Car? Vērtē Novērtēts ar 5 no 5

Nenovērtējiet Scala par zemu tikai tā cenas dēļ. Vairākās kategorijās tas ir labāks pat par cenas ziņā dārgākiem ģimenes auto – tam ir patīkama gaita, pienācīga vadāmība, moderna multimediju sistēma un iespaidīgs plašums gan aizmugurē sēdošajiem, gan bagāžnieka nodalījumā. Tā vienīgie trūkumi ir dažviet lētā salona apdare un tālākpārdošanas vērtība, kas nav tik augstā kā dažiem konkurentiem.