Ziņas

Kurus Volkswagen zog visbiežāk?

Volkswagen - viens no populārākajiem auto Latvijā
Lētas oriģināldetaļas, lēta apdrošināšana
Jāuzmanās no zagļiem

Apdrošinātāju pieredze liecina, ka Volkswagen ir viens no visvairāk apdrošinātajiem ražotājiem Latvijā. Kā jau „tautas vāģim” pieklājas, tā popularitāte ir liela ikvienā segmentā -  sākot ar kompaktklasi un beidzot ar apvidus auto klasi.

Volkswagen - Latvijā populārs zīmols

Volkswagen zīmols Latvijā tradicionāli ir starp populārākajiem, pateicoties veiksmīgam cenas, praktiskuma, komforta un uzticamības apvienojumam. VW arī ir viens no vislabāk pirktajiem transportlīdzekļiem jauno auto segmentā Latvijā. Swedbank apdrošinātāju dati liecina, ka visbiežāk tiek apdrošināti Passat – 25.95%; Golf – 20.91%; Touran – 8.73%; Sharan – 8.00% un Jetta – 4.92%.

Uzticamība gan nav Volkswagen stiprākā puse. CSDD dati liecina, ka vecumā līdz 5 gadiem, apmēram katrs desmitais Volkswagen tehnisko apskati neiziet ar pirmo reizi. No kopējā „CSDD topa” Volkswagen ieņem tikai 16.vietu. Salīdzinoši - Honda ir 4. Vietā, bet Toyota - 6. vietā.

Lētas oriģināldetaļas - lēti remonti un apdrošināšana

Rodas jautājums, kādēļ Volkswagen tik daudz pērk? Atbilde meklējama zemajās oriģināldetaļu cenās.  Volkswagen ir viszemākais cenu līmenis jaunām oriģināldetaļām starp visiem ražotājiem. Šis fakts nozīmē daudz.

Pirmkārt, tādējādi Volkswagen ir viszemākās remontu izmaksas starp ražotājiem, otrkārt zemākas apdrošināšanas cenas (jo detaļu cenas tiešā veidā ietekmē apdrošinātāju pakalpojumu cenu veidošanu), bet treškārt – ir patīkami pamest servisu ar saprātīga rēķina lielumu kabatā.

Tikai tāpēc, ka VW ir vājāka uzticamība, nekā dažiem citiem ražotājiem nebūt nenozīmē, ka auto ir slikts. Drīzāk būtu jāsaka, ka uzticamība ir nevis izcila, bet samērīga, par ko pretī ir labāka cena remontiem.

Kuri Volkswagen modeļi cieš visbiežāk?

VW īpašnieku radītie zaudējumi ir proporcionāli to lielajam apjomam apdrošināšanas portfelī un summā tie ir 8.12% no visiem zaudējumiem. Vairāk kā puse no visiem zaudējumiem notiek tieši VW Passat (22%) un Golf (33%) modeļiem. Jāņem gan vērā, ka Golf un Passat ir septiņas paaudzes un tie ir populārākie VW modeļi Latvijā.

Visbiežāk 58.06% gadījumos nelaime būs saistīta ar CSNg un līdzīga rakstura negadījumiem, savukārt 18.55% gadījumos VW šoferiem būs nepieciešama kāda veida tehniska palīdzība uz ceļa, kas ir labs rādītājs. Savukārt 18.5% gadījumos VW tika mainīts priekšējais vējstikls, kas spilgti norāda uz to, ka VW tiek pirkts, lai ar to brauktu, nevis dižotos pagalmā.

Pavisam niecīgs ir zādzības un apzagšanas risks, tie kopā veido tikai 3.23% no visiem zaudējumiem. Tomēr tas nenozīmē, ka Volkswagen nezog.

Kurus Volkswagen modeļus visbiežāk zog?

VW zog daudz un zog tieši vecākus transportlīdzekļus, kuru vērtība nav liela, līdz ar to arī zaudējumi ir mazi, secina Swedbank apdrošinātāji.

Latvijā ir izteikti vidēja un liela vecuma VW autoparks. Vecas mašīnas parasti nevēlas remontēt ar jaunām detaļām, jo tās vienkārši ir relatīvi dārgas. Lietotas detaļas ir lētākas. Tā kā veco Volkswagen ir ļoti daudz, attiecīgi arī ir liels pieprasījums pēc to detaļām – tāpēc arī zog.

Riskantākais ir Volkswagen vecumā no 1995.g. – 2004.g. Visvairāk tiek zagti trīs modeļi – Golf (IV), Passat (B5) un Caravelle (T4, T5).

Cik grūti ir nozagt Volkswagen?

Apdrošinātāji norāda, ka Volkswagen nozagt ir salīdzinoši viegli, it sevišķi tos, kurus ieved no Eiropas, jo tur šīs automašīnas ir aprīkotas ar zemāka līmeņa pretaizdzīšanas ierīcēm.

Automašīnām, kas ražotas līdz 1998. gadam, lielākoties nav ne rūpnīcas signalizācija, ne imobilaizers.  To var iedarbināt, atslēgas vietā izmantojot plakano skrūvgriezi. Tomēr, sākot ar 1998.gadu jau visiem VW tika uzstādīts rūpnīcas imobilaizers. Taču zagļi arī to ir „atkoduši”. Nopērkot tādu automašīnu Latvijā, klients bieži nodomā - ja ar pulti durvis slēdzas ciet vai vaļā un lampas nomirgo, tad signalizācija ir uzstādīta, bet tā nav. Tā ir tikai centrālā atslēga.

Tāpēc lai noskaidrotu, kādas drošības ierīces ir uzstādītas no Eiropas ievestam VW, jādodas pie autorizētā šīs markas pārstāvja. Swedbank apdrošinātāji iesaka turpat pārkodēt aizdedzes atslēgas – papildu drošībai.

Kādas ir Volkswagen apdrošināšanas cenas?

Viennozīmīgi VW Kasko apdrošināšanas cenas būs vienas no vislētākajām, izņemot Golf (IV), Passat (B5) un Caravelle (T4, T5) to augstā zādzību riska dēļ. Orientējoši Kasko cena par jaunu VW Golf (VI) būs diapazonā no Ls 250 līdz 350, atkarībā no apdrošinātāja un risku seguma.

VW ir kategorijā, kurā atsevišķi apdrošinātāji piedāvā zemus pašriskus, tomēr iesakām izvērtēt vai prēmijas sadārdzinājums dēļ zemiem pašriskiem nav pārāk liels. Tirgū vidējais rādītājs būs Ls 100 pašrisks bojājumu riskiem un 5-10% pašrisks zādzības riskam (t.sk. detaļu zādzības risks).

Secinājumi par Volkswagen:
  •              mazāk uzticams;
  •              labs komforts un labas aprīkojuma iespējas;
  •              atsevišķus modeļus ievērojami zog;
  •              laba cena KASKO;
  •              labas cenas oriģināldetaļām.

Padomi:

  •              pārbaudīt pretaizdzīšanas sistēmas un uzstādīt, ja tādu nav;
  •              apdrošiniet KASKO.

 Apdrošināšanas fakti:

  •               iespējas izvēlēties plašu risku segumu;
  •               Bez pašriska bojājumiem, apdrošināšanas prēmija būs ievērojami augstāka.



Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!