Ziņas

Toyota šefam patīk BMW

Toyota šefs Akio Toijoda
Benzīngalva un BMW fans
Kopā ar BMW radīs jauno Supra vai Celica

Kompānijas Toyota šefs Akio Toijoda nav tipisks autoindustrijas pārstāvis – tas bija skaidrs jau pagājušomēnes, kad viņš nosauca Toyota konkurentu labākos auto. Taču tagad viņš ir spēris drosmīgu soli uz priekšu, paziņojot, ka viņam patīk BMW.

Toijoda ir kaislīgs „benzīngalva”, kurš nedēļas nogales bieži vien pavada sacīkšu trasēs, turklāt ir piedalījies Nirburgringas 24 stundu izturības sacensībās. Pēc viņa teiktā, „Nirburgringā vienmēr mani kāds apdzen. Tas ir BMW.”

Šie Toijodas vārdi gan izskanēja preses konferencē Minhenē par godu vēl ciešākas Toyota un BMW sadarbības nostiprināšanai.  Abas kompānijas vienojušās radīt sporta auto, kas, pēc Toijodas vārdiem būs „videi draudzīgs, tajā pat laikā aizraujošs auto faniem visā pasaulē”.

Neoficiāli tiek minēts, ka šis auto būtu Toyota Supra uz 6.sērijas BMW bāzes, vai arī izmēros mazākā Celica kupeja. Sagaidāms, ka zem motora pārsega tam būtu Toyota hibrīddzinējs.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Toyota bZ4X

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

bZ4X ir lielisks universālis – īpaši, ja izvēlaties ar priekšējo riteņu piedziņu un vidējā līmeņa aprīkojumu. Tam ir laba vadāmība, ietilpīgs salons un tas pieejams par saprātīgu cenu, turklāt jūs saņemsiet 10 gadu garantiju akumulatoram, ja nogādāsiet savu automobili pie Toyota dīlera uz ikgadējo EV veselības pārbaudi.