Ziņas

Pasaulē dārgākais auto - 35 miljoni dolāru

Ļoti rets Ferrari 250 GTO
35 miljoni dolāru
Nopērk privāts kolekcionārs

Šis zaļganās „ābolu” krāsas Ferrari 250 GTO, kas ražots 1962.gadā, oficiāli kļuvis par dārgāko auto pasaulē – kāds privāts kolekcionārs iegādājies to par 35 miljoniem dolāru.

Ferrari kolekcionāriem 250 GTO modelis skaitās labākais, kas vien var būt – savulaik tika saražoti vien 39 eksemplāri. Tas izskaidro faktu, ka šo modeļu cenas aug straujāk nekā varētu iedomāties – pirms desmit gadiem šis pats auto mainīja īpašniekus par nieka 8,5 miljoniem dolāru. Taču kādam Sietlas investoram tas šķita apmēram četras reizes vērtīgāks.  

Šis konkrētais auto tika izgatavots britu autosportistam Stērlingam Mosam, taču viņam tā arī neizdevās to izmēģināt trasē – autoavārija 1962.gadā pielika punktu viņa karjerai. Toties viņa komandas biedrs ar šo auto 1962.gadā finišēja Lemānas sacīkstēs.  

Kopš tā laika auto praktiski nav braucis, vienīgi mainījis īpašniekus par arvien lielākām summām. Jāpiebilst, ka tā pašreizējam īpašniekam šie 35 miljoni nebija pēdējā nauda - jau pirms laba laika viņš pārdeva savu mobilo sakaru biznesu par 11,5 miljardiem dolāru. 

Aģentūra Bloomberg ziņo, ka pēdējo pāris mēnešu laikā pārdoti astoņi reti Ferrari eksemplāri, ienesot to īpašnieku kontos 135 miljonus dolāru.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ferrari F12 Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ferrari F12 ir viens no šī ražotāja lielākajiem pēdējā laika sasniegumiem. Tas nav tikai visu laiku ātrākais un jaudīgākais Ferrari, tas ir arī viens no pašiem lietojamākajiem.

Lietota auto tests