Ziņas

Bentley apvidus auto būs dārgākais pasaulē

Bentley apvidus auto koncepts
Būs pieejams arī ar dīzeļdzinēju
Cena, sākot no 125 tūkstošiem latu

Valters Ovens Bentlijs, zīmola Bentley dibinātājs, savulaik uzsvēra, ka ikvienam auto, kas tiks ražots kompānijā, kas nes viņa vārdu, ir jābūt „labam, ātram un pašam labākajam savā klasē”.

Ar šādu pārliecību 1919.gadā tika radīts pirmais EXP (saīsinājums no „experimental”) koncepts, kas „iemieso inovācijas garu, kas ir Bentley darbības pamatā”.

Jāšaubās, vai Valters Ovens Bentlijs, kas atstāja šo pasauli pirms 41 gada, jelkad apsvēra apvidus auto ražošanu, taču viņa vietā šo lēmumu pieņēma kompānijas pašreizējie īpašnieki – Volkswagen. Ženēvas auto izstādē debitējis EXP 9 F, ko Bentley Motors šefs Volfgangs Dirheimers nosaucis par „vēsturisku brīdi, kas atver jaunu lappusi kompānijas vēsturē”.

Ar šo konceptu Bentley nolūks ir nostiprināt savu pārākumu strauji augošajā krosoveru un apvidus auto segmentā. Dirheimers norāda, ka topošais apvidus auto „vienlīdz labi jutīsies gan Amerikā, gan Ķīnā, kā arī Tuvo Austrumu smilšu kāpās vai kreisajā joslā uz autobāņa”.

Ņemot vērā, ka lielākajai daļai Bentley klientu garāžā ir arī apvidus auto, šāda modeļa izvēle viņiem būs „pilnīgi dabiska”, atzīst kompānijas šefs. 

Koncepts, kura izskats ir ļoti tuvs ražošanas versijai, ir bruņots ar 6,0 litru W12 benzīna dzinēju, tas ir tikpat garš, bet mazliet zemāks, kā Range Rover. Bentley piedāvāšot arī V8 dīzeļa dzinēju, vai arī hibrīddzinēju, kas sastāvēs no V6 benzīna agregāta un elektromotora.

Sērijveida modeļa cena būs, sākot no 125 tūkstošiem latu.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Bentley Bentayga

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Bentley Bentayga iezīmē pilnīgi jaunu leģendārā britu zīmola attīstības virzienu - būdams pirmais Bentley SUV, tas savā ziņā jau ir vēsturisks auto – tomēr tas tik un tā ir īsts Bentley: ātrs, komfortabls, elegants un aprīkojams pēc katra individuālā klienta visprasīgākajām vēlmēm. Lai arī tas nav lēts, tas noteikti ir labāks pirkums nekā dārgākās Range Rover versijas.