Ziņas

Kurš lielāks - General Motors vai Volkswagen?

Amerikāņu koncerns GM uzskata sevi par lielāko pasaulē
Volkswagen paliek otrajā vietā
Vācu autoražotājs tam nepiekrīt

Šonedēļ koncerns General Motors pavēstīja, ka pērn pārdevis 9 miljonus 25 942 automašīnu, par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, kas to padara par pasaulē lielāko autoražotāju tirdzniecības apjoma ziņā.

GM paziņojums izskanēja neilgi pēc Volkswagen grupas ziņojuma, kurā vācu koncerns norādīja, ka pērn pārdevis 8,16 miljonus automašīnu, jeb par 14,3 procentiem vairāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Šis cipars ierindo Volkswagen grupu otrajā vietā pasaulē – taču vācu autobūves gigants tā nedomā.

Kā vēsta Wall Street Journal, Volkswagen apšauba General Motors pārdošanas skaitļus, norādot, ka, atšķirībā no amerikāņu koncerna, VW nav pieskaitījis saviem panākumiem tās automašīnas, ko pārdevuši ar vācu autoražotāju saistītie uzņēmumi MAN un Scania, kuros VW pieder akciju kontrolpakete.

Tiek lēsts, ka abi kravas auto ražotāji varētu kopējo VW pārdoto auto skaitu palielināt vēl par 200 tūkstošiem, līdz 8,36 miljoniem.  Tomēr arī tas ir mazāk par 9 miljoniem.

Tāpēc VW iet vēl tālāk, norādot, ka General Motors pārdošanas apjomus lielā mērā ietekmējuši tam daļēji piederošie Ķīnas autobūves uzņēmumi  SAIC MotorCorp un Liuzhou Wuling Motors. Pēdējais no abiem Ķīnā pērn esot pārdevis 1,2 miljonu mazcenas komerctransporta vienību.

Tomēr domstarpības par to, kurš lielāks, ar to vēl nebeidzas, jo VW apstrīd arī Toyota trešo vietu (7,91 miljons pārdotu auto) lielāko autoražotāju sarakstā. Vācu autoražotājs norāda, ka Renault un Nissan ziņojuši katrs par saviem pārdošanas rādītājiem, lai arī tie ietilpst vienā grupā, kuru vada viens un tas pats cilvēks.  

Ja Renault-Nissan pārdošanas skaitļiem pieskaitītu arī tās mašīnas, ko pārdevis Krievijas uzņēmums AvtoVAZ, kurā Renault pieder 25%, tad alianses kopīgais cipars – 8,03 miljoni – būtu lielāks par Toyota.

Protams, galu galā uzvarētājs laikam ir tas, kam izdevies gūt lielāko peļņu.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!