Ziņas

Ferrari šefs startēs Itālijas prezidenta vēlēšanās

Ferrari prezidents ieiet politikā
Startēs prezidenta vēlēšanās
Lielas izredzes uzvarēt

Ferrari šefs Luka di Montezemolo drīzumā gatavojas nomainīt vienu augstu amatu pret otru – vēl augstāku, jo nolēmis startēt Itālijas prezidenta vēlēšanās, kas notiks 2013.gadā.

Atklātā vēstulē, kas publicēta Itālijas mēdijos, Ferrari šefs pauž pārliecību, ka viņš un viņa liberāli centriskie sekotāji nākamgad mēģinās mainīt Itālijas politisko seju.

Pēc viņa teiktā, „kad Itālijas iedzīvotāji dosies pie balsošanas urnām, viņiem jāpiedāvā virkne ar jaunām idejām, jauniem līderiem, lai tādā veidā atstātu aiz muguras to, ko var saukt par totāli neveiksmīgu periodu Itālijas politikā”.

Di Montezemolo, kurš bez Ferrari priekšsēdētāja amata ieņem arī Itālijas rūpniecības asociācijas Confidustria prezidenta amatu, jau ilgāku laiku tiek uzskatīts par iespējamu konkurentu valsts vadošajiem politiķiem.

64 gadus vecais Ferrari šefs savulaik startēja privātā Lancia rallija komandā, bet 1973.gadā kļuva par Enco Ferrari asistentu.  Gadu vēlāk viņš tika iecelts par Fiat autosporta aktivitāšu vadītāju un tālāk sekoja viņa ceļš pa augstākā menedžmenta posteņiem.  1990.gadā viņš tika iecelts par Ferrari prezidentu.

Šajā amatā viņam izdevies gan celt Ferrari markas automašīnu kvalitāti un konkurētspēju, gan izveidot veiksmīgu F1 komandu, kas 1999.gadā izcīnīja konstruktoru kausu, bet kopš 2000.gada ar Mihaēla Šumahera palīdzību lauza gandrīz visus F1 rekordus.

Ņemot vērā, ka lielākajai daļai Itālijas politiķu ir visai zemi reitingi, kamēr Ferrari tiek uzskatīts par Itālijas nacionālā lepnuma simbolu, var diezgan droši derēt, ka Montezemolo ir lielas izredzes kļūt par Itālijas prezidentu.   

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ferrari F12 Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ferrari F12 ir viens no šī ražotāja lielākajiem pēdējā laika sasniegumiem. Tas nav tikai visu laiku ātrākais un jaudīgākais Ferrari, tas ir arī viens no pašiem lietojamākajiem.

Lietota auto tests