Ziņas

Ferrari šefs netic elektroauto nākotnei

Ferrari nedomā radīt elektroauto
Tā vietā strādās pie hibrīdsistēmām
Pirmais Ferrari hibrīds - jaunais 599?

Elektroauto ir jaunākais modes kliedziens. Lielākā daļa autoražotāju jau ir laiduši klajā vai aktīvi strādā pie elektroauto izveides, lai popularizētu savu „videi draudzīgo” imidžu un vienlaikus samazinātu savas modeļu gammas vidējo degvielas patēriņu un CO2 emisijas, baidoties no jaunām regulām un starptautiskām prasībām.

Tomēr Ferrari nav šo ražotāju vidū un kompānijas šefs Luka de Montezemolo ir nepielūdzams.  Cilvēks, kura vadībā Ferrari no trauslām un nepraktiskām rotaļlietām kļuvuši par labākajiem sporta auto savā klasē, bet Scuderia F1 komanda atnesusi mājās piecas uzvaras pēc kārtas, šonedēļ paziņojis, ka netic elektrisko auto nākotnei.

„Jūs nekad neredzēsiet elektrisku Ferrari, jo es neticu elektromobiļu nākotnei”, paziņojis de Montezemolo. „Es nedomāju, ka tiem ir kāda būtiska nozīme gaisa piesārņojuma un CO2 samazināšanā”. Tomēr Ferrari šefs atzinis ka „mēs ļoti nopietni strādājam pie Ferrari ar hibrīddzinēju. Tā ir nākotne un tuvākajos pāris gados jūs to redzēsiet”.  

Apstiprinājums šiem vārdiem tika gūts jau pērn, Ženēvas auto izstādē, kad Ferrari prezentēja HY-KERS hibrīda konceptu, kas veidots uz Ferrari 599 bāzes. Pēc visa spriežot, tieši jaunais 599, kas vēl joprojām ir slepenībā tīts, būs pirmais Ferrari sērijveida auto ar hibrīddzinēju.

Tas ļautu Ferrari mazāk piesārņot dabu un patērēt mazāk degvielas, vienlaikus saglabājot markai raksturīgo V8 un V12 dzinēju skaņu.

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Ferrari F12 Coupe

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

Ferrari F12 ir viens no šī ražotāja lielākajiem pēdējā laika sasniegumiem. Tas nav tikai visu laiku ātrākais un jaudīgākais Ferrari, tas ir arī viens no pašiem lietojamākajiem.

Lietota auto tests