Ziņas

Vai Saab vēl ir iespējams glābt?

Saab paziņo par bankrotu
Ķīnas investors atsakās no sadarbības
Saab šefs vēl cer uz jauniem investoriem

Bijušais Saab šefs Viktors Mullers paudis cerību, ka atradīsies investors, kas glābtu bankrotējušo Zviedrijas autoražotāju no iznīcības.

Mullers, kurš vakar personiski iesniedza Saab bankrota pieteikumu tiesā, atzina, ka „šī ir tumšākā diena manā karjerā, iespējams – arī visā Saab vēsturē”

Šobrīd 3500 darba vietas Saab Trolhatanas rūpnīcā ir apdraudētas, taču Mullers cer, ka kompāniju tomēr kāds vēl nopirks. Saskaņā ar Zviedrijas likumiem, kompānijai iespējams atpakaļceļš no bankrota, ja tiek atrasts investors.

Mullers skaidro, ka šī gada laikā bijuši pieci vērā ņemami kandidāti un viens no tiem varētu demonstrēt atkārtotu interesi.

Taču šādam investoram būs jāatrod 200 miljoni eiro, lai vispār sāktu Saab atdzimšanas procesu, turklāt ir jāpanāk, lai darījumu apstiprina Saab bijušie īpašnieki – kompānija General Motors, kas piegādā tehnoloģijas Saab 9-3 un 9-5 modeļiem.

Mullers uzskata, ka tieši General Motors dēļ izjuka Saab darījums ar Ķīnas kompāniju Youngman, jo General Motors baidījās, ka „intelektuālais īpašums” nonāks ķīniešu rokās.

Tā rezultātā aizvadītās nedēļas nogalē GM paziņoja, ka patur sev tiesības lauzt līgumus, kas ļauj Saab izmantot GM tehnoloģijas un Ķīnas kompānija pirmdienas rītā atteicās no turpmākas sadarbības ar Saab, kas tika uzskatīts par leģendārā Zviedrijas autoražotāja pēdējo glābšanas riņķi.


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!