Ziņas

No kā jauzmanās testa braucienos?

Izvēlies auto un dodies testa brauciena
Uzmanīgi izlasi patapinājuma līgumu
Konsultē Swedbank apdrošināšanas eksperti

Testa brauciens ir neatņemama sastāvdaļa automašīnas noskatīšanas un pirkšanas procesā. Bieži vien potenciālie klienti izvēlas automašīnu paņemt testa braucienam uz vienu dienu vai pat veselu nedēļas nogali.

Kā likums, kopā ar testa braucienu vienmēr jāuzņemas arī noteiktas saistības. Tāpēc dažos patapinājuma līgumos, saistībā ar apdrošināšanu ierakstīts šāds teikums: nakts laikā automašīnai jāatrodas apsargājamā autostāvvietā. 

Rodas jautājums - ko nozīmē „nakts”? Un vēl – ja cilvēks dzīvo Jūrmalā un tuvākā apsargājamā autostāvvieta ir Rīgā, vai atteikties no auto ņemšanas testa braucienam? Vai arī šādā līgumā, parakstot, var izdarīt korekcijas?

Swedbank apdrošināšanas eksperti skaidro - ja „nakts” termins līgumā nav sīkāk paskaidrots , tad tas nozīmē diennakts tumšo laiku. Protams, tas kļūst garāks ziemā, bet vasarās īsāks. Tāpat situācijā, ja tuvākā stāvvieta ir Rīga, tad izvēle par to vai testēt automašīnu uz tādiem nosacījumiem paliek paša testētāja ziņā.

Lai nu kā, ja, piemēram, mašīna tiks nozagta no kādas Jūrmalas ielas, respektīvi, tā neatradīsies stāvvietā Rīgā, tad visticamāk, ka apdrošināšanas līgumā ir paredzētas sankcijas par šāda noteikuma neievērošanu.

Attiecībā uz šāda noteikuma korekciju izdarīšanu, jāņem vērā apstāklis, ka patiesībā ir divi līgumi - viens ir starp auto dīleri un apdrošināšanas sabiedrību par apdrošināšanu, savukārt otrs ir starp auto dīleri un testētāju par auto testēšanas noteikumiem.

Tā kā pirmais līgums paredz noteikumus par to kad, kā un cik tiks maksāta atlīdzība, tad dīleri parasti būtiskākos noteikumu punktus dublē otrajā līgumā. Protams, grozīt otrajā līgumā atrunātos punktus var un tas visticamāk būs par labu auto testētējam, bet diez vai dīleris piekritīs šādiem grozījumiem.

Jebkurā gadījumā, iesakām šī iemesla dēļ neatteikties no testa braucieniem, taču vēlams auto paņemt braucienam no rīta un vakarā atdot atpakaļ.

Tāpat būtu jāpievērš uzmanība patapinājuma līgumā norādītajam pašriskam - nereti tie ir pat Ls 1000, kas nozīmē - ja testa braucienā būs noskrāpēts 5.sērijas BMW M-pakotnes disks vai Mercedes priekšējais buferis, tas būs jāpērk jauns - pilnībā no savas kabatas. 

Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.