Ziņas

Iespaidīga antīko auto kolekcija

Whatcar.lv fotoreportāža
Louvmana muzejs Nīderlandē
Skaties fotogaleriju!

Hāga ir mājvieta ne tikai ANO Starptautiskajam kara tribunālam un Nīderlandes karaliskajai ģimenei, bet arī vienai no lielākajām vēsturisko auto kolekcijām pasaulē.  

Zem amerikāņu arhitekta Maikla Greivsa (veidojis arī pasaulē augstākā debesskrāpja – Burj Dubai projektu) vadībā renovētās muzeja ēkas jumta atrodami vairāk nekā 230 antīko auto, kuru kopējo vērtību naudas izteiksmē ir bail pat iedomāties.

Iespaidīgās kolekcijas īpašnieki ir holandiešu uzņēmēju Louvmanu ģimene, kas to izveidojusi divās paaudzēs, sākot no 1934.gada. Pašreizējais kolekcijas saimnieks ir  Everts Louvmans, Lexus, Toyota un Suzuki importētājs Nīderlandē.

Unikālā kolekcija demonstrē autoindustrijas vēsturi jau sākot no 1887.gada, turklāt visi tās eksemplāri ir saglabāti to oriģinālajā izskatā.

Šeit atrodams otrais vecākais auto pasaulē - De Dion Bouton & Trépardoux, kā arī krietni mūsdienīgāki spēkrati – to vidū Džeimsa Bonda filmā Goldfinger redzētais  Aston Martin DB5, kā arī automašīnas, kas piederējušas Vinstonam Čērčilam un Elvisam Preslijam – un daudzi, daudzi citi.

Skaties Whatcar.lv fotoreportāžu no Louvmana muzeja!


Karstākie piedāvājumi auto tirgū! Nepalaid garām iespēju ietaupīt...

Apskati What Car? sludinājumus šeit!

Saistītie raksti

Auto tests

Lexus RX

What Car? Vērtē Novērtēts ar 4 no 5

RX demonstrē ļoti labu sniegumu, pateicoties tā izsmalcinātībai, greznajam salonam un iespaidīgajai hibrīda veiktspējai. Protams, arī uzticamība ir būtiska priekšrocība. Parastā hibrīddzinēja versija lieliski noderēs tiem, kam nav pieejama uzlādes iespēja mājās vai darbā. Lai gan sniedzamība elektriskajā režīmā plug-in hibrīda versijai nav tik iespaidīga kā dažiem konkurentiem, Lexus pieejams par saprātīgāku cenu.